Akbay: “İskenderun’u idare etmeye çalışanlar, çözümün değil, sorunun parçasıdırlar”

bülent akbay (1)
Avukat Bülent Akbay, İskenderun’un çok uzun yıllar cennetten bir parça olduğu halde sahipsiz ve kimsesiz bırakıldığını söyledi.
Bölgemizdeki gelişmeleri sürekli takip eden ve nabzını tutan Akbay, yine altı önemle çizilmesi gereken konuların altına imza attı. İskenderun’un kimsesiz olduğunu, insanı insanlıktan utandıracak bir yoksulluk yaşandığını kaydeden Av. Bülent Akbay, “Şehrimizin nüfusu çevreleriyle beraber 500 bini bulduğu halde İskenderun’un 3. ligdeki takımı ligde bile tutulamıyor. Bir yandan Türkiye’nin en zenginleri listesine giren iş adamları, diğer yandan çocuklarını çöplükten topladıkları ile geçindiren zıt bir şehrin içinde ayakta durmaya çalışan insanlar var. İskenderun’un seçilen yöneticileri, gerek merkezi hükümet tarafından atananlar olsun, gerekse yerel yönetimde koltukları dolduranlar bir avuç çıkar çevresinin emrine amade bir şekilde bu kentte yaşayanlara utancın en büyüğünü yaşatıyorlar” dedi. Kenti geleceğe taşıyacak, yatırımlarıyla istihdam yaratacak, eğitim kurumlarından spor tesislerine kadar sosyal kültürel bir yaşam biçimine dönüştürecek yöneticilerle karşılaşmadığımızdan dert yanan Avukat Bülent Akbay, “Bu kent tek kelimeyle sahipsiz. Eğitimde gelişmişlik düzeyini 20. sıradan 60. sıralara kadar düşüren ekonomik ve sosyal yaşamı ciddi bir şekilde gerileten hükümet, politikalarıyla kucak kucağa belediyeyi idare etmeye çalışanlar bugün çözümün bir parçası değil, sorunun bir parçasıdırlar. İskenderun sahipsiz, İskenderun halkı sahipsizdir. Bu ortamda yerel seçimlerin davulun sesinin yavaş yavaş duyulmaya başladığı bu günlerde yoksulların çıkarlarını gözetecek, sadece boş vaatlerle değil, İskenderun’un yeniden inşasını sağlayacak, somut projelerle bu kenti geleceğe taşıyacak cesur insanlara ihtiyaç hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

İSKENDERUN CESUR VE YÜREKLİ İNSANLARIN ŞEHRİDİR
Bu düşünceler ışığında İskenderun Belediyesi’nin taşeron çalıştırmaması gerektiğinin altını çizen Akbay, “Çalışanların tümünün sendikalı olmasına karşı çıkılmayacak. İskenderun halkının su başta olmak üzere temel ihtiyaçlarını ücretsiz verecek. Kamusal talepler zorunlu olmadıkça hiçbir talepte bulunulmayacak. Belediyeyi ticarethane değil, halkın malı yapacak siyasetçilerin öne çıkmasının zamanıdır. Artık hastanelerden okullara kadar tüm birimlerde ayrıcalıkların değil, ihtiyaç sahiplerinin eşit bir şekilde yararlanacağı adalet duygusunun herkesle tecelli ettiği bir dönemin başlangıcına ihtiyacımız var. İskenderun’da her geçen gün sayıları artan işsizlerin ekmeğini kazanıp onurlu bir şekilde ekmeğini kazanıp evine döndüğü bir ortamı tüm İskenderun hak ediyor. Çünkü İskenderun doğanın cömert davrandığı bir şehirdir. İskenderun yüzyıllardır insanların kardeşçe yaşadığı birbirlerine sevgiyle bağlandığı bir yerdir. İskenderun yürekli ve cesur insanların şehridir. İskenderun’un bu artılarını bu güne kadar bozan ve yoksulluğa sürükleyen ne ise yerel seçimlerin yaklaştığı bu dönem onlardan hesap sorma günüdür” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.