Tufan Yıldızlar Koleji duygu, hüzün ve gururu bir arada yaşattı

tufan (3)
Dörtyol’da Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende duygu seli yaşandı. Özel Tufan Yıldızlar Koleji tarafından organize edilen törende Çanakkale’deki o eşsiz destan ve vatana bağlılık yüreklere kazındı.
Dörtyol Öğretmenevi’nde düzenlenen törene Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Dörtyol Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Dörtyol Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Bilal Güvenir, Tufan Şirketler Grubu ve Tufan Yıldızlar Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, eşi Menekşe Tufan, Özel Tufan Yıldızlar Koleji Müdürü Erdoğan Yıldırım, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tufan Yıldızlar Koleji Müdürü Erdoğan Yıldırım yaptı. Yıldırım buraya, Dünya muharebe tarihine altın harflerle yazılmış bir büyük zaferin 98. yıldönümü ve şehitlerimizi anmak, hem de o zaferi bir kez daha gururla hatırlamak ve şehitlerimize yad etmek için toplandıklarını kaydederek, “Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferi’dir. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır. Hala gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir. Bu gün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır. Unutulamaz da… Neden? Çünkü o anaların gözyaşı, Mehmetçiğin canı ve kanıdır” dedi.
Yıldırım’ın ardından Tufan Yıldızlar Koleji Lise Müdürü Süleyman Öncül, duygu yüklü şiiriyle salondakilerin adeta yüreğine işledi. Öncül şiiri okurken, salondaki şehit anası gözyaşlarına boğulurken, başta protokol üyeleri olmak üzere tüm davetliler duygu seline kapıldı.
Okunan şiirin ardından Çanakkale Zaferi dolayısıyla Dörtyol’da düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarından dereceye girenlere Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ve Dörtyol Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün tarafından ödülleri takdim edildi.
Katılımın yoğun olduğu programın sonunda Özel Tufan Yıldızlar Koleji tarafından hazırlanan oratoryo beğeniyle izlendi.

Önceki İçerikÜlkü Ocakları Çanakkale ruhunu yaşatacak
Sonraki İçerik18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin haykırıldığı gün
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.