18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin haykırıldığı gün

şehitlik tören (8)
Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü ve Şehitleri Anma münasebetiyle şehitlik ziyaret edilerek şehitlerimizin mezarları başına karanfil bırakıldı. Çelenklerin sunulduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.
Şehitler için saygı atışında bulunulan törende konuşan 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı Personel Şube Müdürü Piyade Yarbay Tarkan Karakoç, 18 Mart’ın, Karada, denizde, havada hayatını kaybeden binlerce, yüz binlerce şehidimizin anıldığı gün
Olduğunu belirtti. Piyade Yarbay Tarkan Karakoç “Bugün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, vatanın parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bugün barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür” dedi. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun şehitlik defterini imzalamasının ardından, şehitlerimiz için İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından dua okundu. Yapılan duaların arından şehit aileleri mezarları başında ziyaret edildi ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Töreni İlçe Emniyet Müdürü tüm birim müdürleri ile birlikte katılırken, gazilerin yanı sıra çeşitli okulların izci gurupları da şehitlikte düzenlenen törende hazır bulundular.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.