Kamerun’un belediye başkanları İskenderun’u beğendi

kamerun baskan1.
Kamerun’dan belediye başkanları, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e nezaket ziyaretinde bulundu. Makamda gerçekleşen ziyarette, Belediye Başkanları Danıel Tsakem, Norbert Yougang, Vıctorngueko, Jean Pıerre Tsıaze Fozang’a, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Abdoul Salam Diallu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan Şahin Çetin ve Tuğba Selbes eşlik etti.
Ziyarette yaptığı konuşmasında, ülkesi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Danıel Tsakem, Kamerun’da birçok yer altı kaynağı ve güzelliklerin bulunduğunu vurguladı.
Ülkesinde petrol ticaretinin sınırlı olduğunu, bol miktarda balık bulunduğunu, kereste, kahve, kakao, pirinç, mısır üretildiğini ve ihraç edildiğini belirten Belediye Başkanı Danıel Tsakem, “Tarım sektörü ülke gelirinde önemli yer alıyor. Tarım elle yapılıyor, makine kullanılmıyor” diye konuştu.
Türkiye ve Kamerun arasında ticari ilişkilerin henüz gelişmediğini belirten Belediye Başkanı Danıel Tsakem, ülkemize ilk defa geldiklerini söyledi.
Kamerun’da üniversite bulunduğunu, kültür, spor ve değişik alanlarda çalışmalar yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Danıel Tsakem, en büyük şehir ve limanın Duala olduğunu ifade etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun, Hatay ve ülkemizle ilgili bilgiler verdi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun’un da Duala gibi bir liman kentidir” dedi.
Belediye Başkanı Jean Pıerre Tsıaze Fozang’ın ülkesinde palmiye yağı üretildiğini belirtmesi üzerine, ilimizde zeytinyağı üretimi yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Dünyanın en sağlıklı yağı zeytinyağıdır. Zeytinyağı kolesterol içermiyor, kalp ve damar sistemine, karaciğere yararlıdır. Zeytinyağının yararları hem bilimsel olarak hem dini kitaplarda anlatılır” diye konuştu.
Halkın sağlığının önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun’un yeni içme suyu şebeke çalışmalarına değindi.
Gereğinden fazla tuz kullanımının tansiyonu yükselttiğini anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Belediye yemek salonundan ve lokantalardaki masalardan tuzlukların kaldırıldığını söyledi.
Belediye Başkanı Norbert Yougang, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i hekim ve belediye başkanı olmasından dolayı kutladı.
Kamerun’un Menua bölgesi ve Gaziantep’in kardeş şehir olacağını, karşılıklı uluslar arası sportif faaliyetler yapılacağını belirten Şahin Çetin, kendisinin kardeş şehirler sorumlusu olduğunu söyledi.
Ziyaerette, konuşmaları Nezihe Kara tercüme etti.
Kamerun’dan gelen Belediye Başkanları, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, ziyaret anısına yöresel hediye verdi.
Türkiye’nin huzurlu ve mutlu olmasının kendilerini de mutlu ve huzurlu kılacağını belirten Belediye Başkanı Danıel Tsakem, “Biz bir aileyiz” dedi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek de, konuklarına günün anısına İskenderun fotoğrafının yer aldığı anı tabağı verdi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ziyaretin ardından konuklar birlikte deniz kenarındaki İskenderun Belediyesi 3 Nolu Sosyal Tesis’te bir süre sohbet etti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine ülkemize gelen Kamerunlu konuklar, İskenderun’u beğendiklerini belirtti. Kamerunlu belediye başkanları, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e konukseverliğinden dolayı teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.