Vali Lekesiz: “Plana uymayanlar ömrünü deneme yanılma yöntemiyle geçirir’

vali fidan2
Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde Yayladağı’nda geçtiğimiz yıl 181 dekar alanda 20 bin 540 adet meyve fidanı dikilerek, 16 adet yeni meyve bahçesi kuruldu. Bu yıl ise 23 köyde 58 bin 605 adet meyve fidanı dağıtılarak, 592 dekar alanda 95 adet yeni meyve bahçesi kurulması hedefleniyor. Bu çerçevede ilçede çiftçilerimize fidan dağıtımı gerçekleştirildi. 13 Mart 2013 Çarşamba günü saat 14.00’de Yayladağı Futbol Stadı’nda düzenlenen fidan dağıtım töreninde konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, üreticilerimize Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı’nı anlattı. Vali Lekesiz, dünya tarım sektöründeki gelişmeler, ilimizin toprak yapısı, iklim kuşağı, havası, güneşi kısacası 972 ayrı veri incelenerek, uzman kişiler tarafından hazırlanan plana uyanların kazanacağını, uymayanların ise ömrünü deneme yanılma yöntemi ile geçireceğini söyledi.
Lekesiz, “Biz bu planı hazırlayıp sizlere sunmazsak,  ömrünüzü deneme yanılma yoluyla geçirirsiniz ki, bu size de, ilçemize de, ülkemize de pahalıya mal olur. Lütfen bu plana uyalım. Sahip olduğumuz iklim bizlere muhteşem fırsatlar sunuyor. Çok bereketli bir coğrafyada yaşıyoruz. Tarım, sadece geçimi sağlama yöntemi değildir, tarım aynı zamanda zenginleşme sektörüdür. Bu topraklar ‘iyi kötü karnımızı doyurma’nın ötesinde sizi, ili, ülkeyi zengin hale de getirebilir. İşte şimdi bu fırsatın önü açıldı. Tütün ekimi yaparak yılda 10-15 bin lira aldığınız yerden şimdi çok daha fazlasını alabileceğinizi fark edeceksiniz. Bir yandan barajlar ve göletler de yapılıyor. Plana uyarsanız biliniz ki yarınınız bugününüzden çok daha iyi olacak” diye konuştu.
Yayladağı’nda 70 çiftçiye 60 bin fidan dağıtımının yapılacağını ifade eden Lekesiz, bu sayede 95 yeni meyve bahçesinin kurulacağını, yüzde 75’i İl Özel İdaresi tarafından karşılanan fidanların toplam tutarının ise 260 bin lira olduğunu kaydetti. Diğer protokol üyelerinin konuşmalarının ardından Vali Lekesiz ve protokol üyeleri çiftçilere elma, erik, nar, armut, ceviz, badem, hurma ve zeytin fidanlarını dağıttı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.