‘Kadınlar bir gün anılmasın’

tobb kadin8
Türkiye Odalar Borsalar Birliği Kadın Girişimci Kurulu Hatay İl Başkanı Yeşim Ugutmen, kurul üyeleriyle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İskenderun Türk Kadınlar Birliği Başkanı Canan Gencer’i ziyaret ettiler.
Türkiye Odalar Borsalar Birliği Kadın Girişimci Kurulu Hatay İl Başkanı Yeşim Ugutmen kurul üyeleriyle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Türk Kadınlar Birliği Başkanı Canan Gencer’i ziyaret ederek çiçek takdim ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gencer, Türk kadınının her alanda var olması için yıllarca mücadele ettiklerini belirterek, 8 mart dünya kadınlar gününün gelecek yıl, İskenderun’da ulusal bazda kutlanması için çalıştıklarını söyledi.
Bu anlamlı günde Türk kadınlar birliği başkanını ziyaret ederek topluma bir mesaj vermek istediklerini belirten TOBB Kadın Girişimci Kurulu Hatay İl Başkanı Yeşim Ugutmen ise kadınların yılda bir günde anılmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
“Dünya Kadınlar Günü, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması ve bu sorunlara çözüm aranması için bir zemin sağlamaktadır. Aslında bizim beklentimiz bunun sadece bir günle sınırlı kalmaması.
Günümüzde artık Türk kadını, sosyal hayat içinde aktif olarak yer almaya başladı. Çalışan, üreten kadınların sayısı hızla artıyor. Her alanda başarılı kadınlarımız var. Öğretim üyeleri, bilim kadınları, hukukçular, diplomatlar, siyasetçiler, doktorlar, öğretmenler.. Ben inanıyorum ki, kadınlar her meslek dalında başarılı olabilirler, oluyorlar da.Öte yandan, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kadınların pek çok sorunu var. Kadınlar sağlık, sosyal güvence ve eğitim imkânlarından hak ettiği ölçüde faydalanamıyor; üretime yeterince katkıda bulunamıyor ve bu nedenle de pastadan hak ettiği payı alamıyorlar. Oysa kadınlar toplumu ileri götüren sosyal dinamiğin temel kaynağıdır. Annelik rolüyle yeni nesillere şekil verendir. Bu nedenle, kadına yapılan yatırım, aslında geleceğe yapılan yatırımdır. Kadın annedir, eştir, eğitmendir. Ancak bütün bu rollerinin ötesinde, duyguları, düşünceleri, ümitleri, hayalleriyle kadın, bireydir. Hiçbir kadın hayatını başladığı noktada sürdürmek zorunda değildir. Kadınlar sürekli kendilerini geliştirmeli ve eğitmelidir. Bunu öncelikle birey olarak kendimize borçluyuz.
Unutmamalıyız ki; hak verilmez, alınır. Gerek sosyal gerekse ekonomik alanda çıtayı yükseltmediğimiz sürece, uzun yıllar daha 8 Mart’larda aynı sorunları dile getirmeye devam ederiz. İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, kadınlar olarak hedefimiz daima gelişim, değişim ve ilerleme olmalıdır. Bizler her zaman, her yerde bu mesuliyet duygusuyla hareket etmeliyiz. En önemlisi de yaptığımız işi en iyi şekilde yapmaya çalışmalıyız. Elimizi taşın altına koymayı bilmeliyiz. Bunun bir takım işi olduğunu unutmamalıyız. Başarı da, başarısızlık da, kurumumuzun hangi kademesinde görevli olursa olsun, hepimizin ortak eseri. Kadınlarımızın sorunlarını değil, başarılarını konuşacağımız nice 8 Mart’lara..”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.