‘Kadın en yüksek performansa sahip bir emekçidir’

besime kirecci
İskenderun Genç İşadamları Derneği Kadın Kurulu Üyeleri Besime Kireççi, Meryem Çiftçi Nart ve Ebru Kıraç, yaptıkları ortak açıklamada, “Dünya Kadınlar Günü insanlık tarihinde vazgeçilmez bir yere sahip” diyerek şöyle konuştular:
“Yıllardır şiddete ve ayrımcılığa maruz bırakılan ve halen erkek egemen toplumlarda hor görülen hiç bir söz hakkı olmayan sadece ev işlerinde köle gibi kullanılan kadınların bu haklı mücadelesi 1857 yılında ABD’de başlayarak günümüze kadar geldi.
Kadın, kadın olmanın ötesinde bir insandır. Bir anadır. Çocuklarını doğurmak ve büyütmenin yanında ülkesine ve milletine hizmet eden bir bireydir. Çalışma hayatındaki verimliliği ve üretkenliği ile günümüzde en yüksek performansa sahip bir emekçidir. Ödediği vergiler ve sağladığı istihdamlar ile bir erkek birey gibi ülkenin vazgeçilmez bir ferdidir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli mesele demokrasi bilgi ve eğitimdir. Bu konulara nasıl yaklaştığınız çok önemlidir. İnsanlarımıza gereken değeri ve emeklerinin karşılıklarını vererek kültürlü bireyler yetiştirmek, temel görevimiz olmalıdır.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.