Sertifikayla iş sahibi olacaklar

kaymakam meslek5
T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilmek suretiyle Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) koordinasyonunda ve Kaymakamlığımız ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülmek üzere “Filtrecilik Sektörüne Kalifiye Eleman Yetişiyor” projesi hazırlandı. Proje kapsamında hazırlanan eğitim programı İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde oluşturulan atölyelerde uzman eğitimciler tarafından uygulanmakta ve devamında ise staj çalışmaları planlanıyor. Proje uygulamalarını ve eğitim programını yerinde incelemek üzere İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret eden İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Lise Müdürü Yusuf Oğuz, Türkiye İş Kurumu Şube Müdürü Mehmet Yüksel ve diğer okul idarecileri ile birlikte atölyeleri inceleyerek, uygulanan eğitim programları ile ilgili detaylı bilgi aldı.
Lise Müdürü Yusuf Oğuz tarafından yapılan açıklamada; proje kapsamında, yoksul, sosyal imkânlara erişimde sıkıntı yaşayan, işsiz, göç etmiş 15 bayan ve erkek kursiyere filtrecilik sektöründe iş bulabilecekleri “Plastik Enjeksiyon ve Filtrecilik” eğitimi verilirken, işsiz 10 engelli kursiyere de filtrecilik sektörü dışında farklı işletmelerde de iş bulabilecekleri “Bilgisayarlı Tasarım” eğitimi verildiğini, eğitime düzenli olarak katılan kursiyerlere günlük 15 TL ücret ödeneceğini ve eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere ise Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR onaylı tüm Türkiye genelinde geçerliliği olan sertifika verileceğini ifade etti.
Ülkemizde İşsizlik olarak algılanan istihdam sorununun aslında mesleksizlik sorunu olduğunun altını çizen Kaymakam Ali İhsan Su, bu tür projeler ile mesleki bilgi ve birikimin geliştirilmesi sağlanarak, Hatay genelindeki ve bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünün geliştirilmesine katkıda bulunulduğunu ve bireylerin her işi yaparım zihniyetinden kurtularak mesleğine yönelik istihdam oluşturmalarına imkân verildiğini dile getirdi.
Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilerin çalışmalarını da yerinde inceleyen Kaymakam Ali İhsan Su, onlarla sohbet ederek verilen eğitimden memnun olup olmadıkları yönünde bilgi aldı. Uygulanan projeler ile verilen eğitimden çok memnun olduklarını dile getiren kursiyerler ve öğrenciler kendilerine gösterilen ilgiden ve babacan tavırlarından dolayı Kaymakam Ali İhsan Su’ya teşekkür ettiler.
Kaymakam Ali İhsan Su, tüm kursiyerlere başarılar dileyerek, bu projenin hazırlanmasında ve uygulamaya konulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Önceki İçerikSiyaset için değil, futbol için karşılaştılar
Sonraki İçerikArabalarımızı belediyenin önünde ateşe vereceğiz
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.