“Kadınlarımızın her alanda aktif rol almasını istiyoruz”

kadinlar plaket6
İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, 8 Mart Dünya Emekçiler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte dernek çalışmalarına emek veren, katkı sağlayan iki kadını; Av. Suzan Şahin ve Öğretmen Gülhanım Özcan’ı plaketle onurlandırdı.
Asmalı Konak’da düzenlenen etkinlikte İskenderun Palmiye Rotary Kulübü Dönem Başkanı Demet Özal, CHP Kadın Kolları Başkanı Yıldız Bor, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Av. Suzan Şahin Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, dernek bünyesindeki çocukların anneleri, dernek üyeleri ve davetliler katıldı. Bağlama-solist Hakan Ünlü ile Gitar-solist Atilla Yılmaz’ın seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla zaman zaman hüzünlenen, zaman zaman da neşelenen davetliler gönüllerinde bir gün geçirdiler.
Etkinlikte konuşan İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı şunları söyledi: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü hafta sonu kadınlarımız ve üyelerimiz ile beraber kutladık. Temennimiz barış ve demokrasi ortamında kadınlarımızın her alanda aktif olarak rol alması ve buna fırsat verilmesidir. Bugün cinsiyet ayrımcılığının olmadığı, eşit işe ücretin uygulandığı, kadınların cinsel tacize ve tecavüze uğramayacakları bir dünya  istiyoruz. Çocuklarımızı yetiştiren kadınlarımızın her alanda kendilerini ifade etmelerine olanak tanınmasını diliyoruz. Biz dernek çatısı altında bulanan kadınlarımızın her zaman yanında olmaya, onları kucaklamaya devam edeceğiz. Bu gün kadınlarımızla beraber yemekte bir arada olup sohbet ederek müzik eşliğinde türküler söyledik. Günün anlam ve önemine ilişkin mesajlar verdik.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.