Savaş açtığı anemiye 24 yıl dayanabildi!

anemi öldü
İskenderun’da, diğer hasta ve yakınlarıyla birlikte kurdukları dernekle Orak hücreli anemiyle toplumsal savaşa katılan Birkan Otlu 24 yaşında hayata veda etti. İskenderun’da akraba evlilikleri, taşıyıcı veya hasa olan çiftlerin hayatlarını birleştirmesiyle yaygınlaşan Talasemi ve Orak hücre anemi ile mücadele son yıllarda etkinliğini hissettirmeye başladı. Hastalıkla mücadelede önemli mesafe alınarak, özellikle evlenecek çiftlerin nikah öncesinde anemi testi yaptırmaları zorunluluğu getirildi. İskenderun’da uzun yıllar KAN-DER bu misyonu yerine getirdi. Ardından hastalıkla mücadeleye hasta yakınları ve birebir hastalar da katıldı. Hasta ile yakınlarının kurduğu İskenderun Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Hastaları Yardımlaşma Derneği konuya daha da farkındalık yaratma çalışmaları yaptı.

BİRKAN OTLU DA HASTALIKLA MÜCADELE EDİYORDU
İşçi emeklisi Naci Otlu’nun oğlu, ASKF Hatay Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik’in de yeğeni olan Birkan Otlu da Anemi testinin daha erken, yapılabilmesi için okullarda seminerler düzenlemeye başlayan derneğin üyesiydi. Koyu bir Beşiktaş taraftarı, hayat dolu ve çevresine hep pozitif enerji yayan Birkan Otlu, dün rahatsızlanınca, Hastaneye götürüldü. Rutin kan değişimi gibi yattığı serviste, artık hastalığın vücuduna verdiği arızalara dayanamadı ve amansız hastalığına yenik düşerek vefat etti.  
Birkan ve hastalığın pençesinde yaşam savaşı verenler, yaşamlarının son anına kadar, hayat dolu oluşları, özellikle bu hastalığa dikkat çekmek, yayılmamasını önlemek için hep mücadele verdi, mücadele vermeye devam ediyorlar.
Birkan Otlu’nun cenazesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evlerinin önünden dün kaldırılarak İskenderun Çankaya Mezarlığında toprağa verildi.
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.