Vali Lekesiz: “Devletin Varlık Nedeni Vatandaşlarına Hizmet Etmektir”

vali lekesiz
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, devletin yaptığı tüm işlerde insanın mutluluğunun esas olduğunu ve meseleye bu anlayışla baktıklarını belirterek, kamu yönetiminde de bu ilkeyi egemen kılmaya çalıştıklarını söyledi. Devlet erkanının vatandaşın ayağına gelip dertlerini dinliyor ve sorunlarına çözüm üretiyor olmasının vatandaşın moralini yükselteceğine inandığını kaydeden Vali Lekesiz, ‘Ben her şeyin en iyisini bilirim’ şeklindeki bireysel yönetim anlayışından sıyrılıp, ‘hep beraber daha iyisini biliriz’ anlayışı ile hareket etmenin önemine de vurgu yaptı.
Devletin varlık nedeninin vatandaşlarına hizmet etmek olduğunu kaydeden Vali Lekesiz, “İnsanların devlete değil, devletin vatandaşa ve topluma hizmet etmesi, onun hak ve özgürlüklerini güvence altına alması esastır. Devletin ve tüm kurumlarının bireyin mutluluğu ve refahı için çalışması zorunludur” ifadelerini kulandı.
Hatay Valisi Lekesiz, Erzin’de düzenlenen ve ilde görev yapan tüm daire müdürlerinin ve emniyet yetkililerinin katıldığı toplantıda ilçenin sorunlarını masaya yatırdı. Toplumun her kesiminden ortak katılımlarının sağlandığı toplantıda, Vali Lekesiz’in direktifleri ile ilçenin sorunları için yapılacak çalışmalara hız vermek için ortak kararlar alındı. Vali Celalettin Lekesiz’in yönettiği toplantıda ilde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının müdür, amir ve komutanları tek tek kürsüye davet edilerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kamu kurum müdürleri 2012 yılı faaliyetleri ve 2013 yılı içerisinde yapmayı hedefledikleri çalışmaları katılımcılarla paylaştı.
Vali Lekesiz, insanın mutluluğunun esas olduğunu ve meseleye bu anlayışla baktıklarını vurgulayarak, “Kamu yönetimine bu ilkeyi egemen kılmaya çalışıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın 2013 yılında da aynı anlayışla çalışarak, üreterek başarı çıtasını daha da yükselteceklerine inanıyorum.” dedi. Eğitim çalışmalarına da değinen Lekesiz, dünyadaki en güçlü kaynağın, en büyük gücün, ‘eğitim ve bilgi’ olduğunu vurgulayarak, “Hangi ülke tarih boyunca eğitime önem verdiyse, iyiye gitmiştir.” diye konuştu. Toplantıda siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlarıyla vatandaşlar da taleplerini iletti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.