Minik Irmak hazin bir törenle toprağa verildi

ırmak cenaze (1)
Antalya’da, taşan Sarısu Deresi’ne sürüklenen otomobilde kaybolan ve kaybolduğu yerden 300 metre aşağıda, derenin içinde cesedi bulunan 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye’nin cenazesi İskenderun’da hazin bir törenle toprağa verildi.
Antalya’da önceki gece otomobillerinin taşan Sarısu Deresi’nde sele kapılması sonucu kaybolan 3.5 yaşındaki Irmak Reyhaniye’nin cesedine saat 14.30 sıralarında Deniz polisi ve itfaiye ekipleri, otomobilin sulara gömüldüğü yerin 300 metre ilerisinde ulaştı. Irmak Reyhaniye’nin cesedi kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu morgundan alınan cenaze memleketleri Hatay’ın İskenderun ilçesine getirildi. Emine Irmak Reyhaniye’nin cenazesi Sakarya Mahallesindeki dedesinin evine getirildi. Cenaze taziye çadırını dolduran çok sayıda akraba, yakını İskenderun Devlet Hastanesi morgundan gelecek Irmak Reyhaniye’nin cenazesini bekledi. Bu arada dere taşkınından sağ kurtulan küçük Atlas’ı da gezdirip, kucağına alan bir yakını teselli etmeye çalışması dikkat çekti. Önceki gün dere taşkınının ablası Irmak’ı yuttuğu küçük Atlas ise cenaze çadırı etrafında dolaşırken, asfaltta biriken su birikintilerinden öç alırcasına ayaklarıyla vurması ise dikkatlerden kaçmadı.
Taziye çadırının bulunduğu yere cenaze aracıyla getirilen talihsiz Irmak’ın tabutu omuzlara alınarak kalabalığın arasından çadırın içerisine alındı. Burada Amca Asil, baba Sinan ve anne Filiz Reyhaniye ile yakınları son kez çadır içerisinde konulan Irmak’ın tabutuna sarıldılar. Anne Filiz Reyhaniye’nin “Kızım seni kurtaramadım, çok üzgünüm” haykırışları ise cenazede bulunanların yüreğini burktu.
Şeyh Mahmut Reyhaniye’nin duaları sonrasında cemaatin yeniden omuzlarına aldığı Irmak’ın tabutu yaklaşık 200 metre taşındıktan sonra cenaze aracına bindirildi. Cenaze aracına tabutun yanında Amcası Asil Reyhaniye binerek küçük Irmak’ın çerçeveletilmiş fotoğrafını bağrına basarak gözyaşları arasında cenaze konvoyu İskenderun Karaağaç Asri Mezarlığına gitti.
Küçük Irmak hazin bir törenle toprağa verilerek sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.