Karagün dostu Kızılay 145 yıldır dimdik ayakta..

kızılay (1)
Türk Kızılayı İskenderun Şubesi’nin 2013 yılı olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Türk Kızılayı İskenderun Şubesi’nde düzenlenen olağan genel kurul toplantısına, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu, Mevlüt Dudu, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karahan, Türk Kızılayı Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Prof.Dr.Sefa Saygılı, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

İNSANLARIN ACISINI DİNDİREN BİR TOPLULUKTAYIZ
Kongrede konuşan Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, “Bugün burada yaradanın hatırına yaratılmışların en mükemmeli olan insanın ıstırabını dindirmek için çaba harcayan insanların oluşturduğu bir topluluktayız” dedi. Günay teşriflerinden dolayı tüm konuklara teşekkür ederek, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

TÜRK KIZILAYI TÜM DÜNYADA BİR MARKA OLDU
Olağan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmasında her şeyin bir ihtiyaçtan doğduğunu belirten İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, “ Demek ki böyle bir şeye ihtiyaç var ki bu kadar geniş katılımlı, geniş bir yelpaze burada toplanmış bulunuyoruz” dedi. Kızılay deyince akla fedakârlık, yardım ve insanları yaşatan kan geldiğini anlatan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Bugün ancak bu fedakârlık sayesinde toplumlar ayakta durabiliyor. Fedakârlığı unutan toplumların devamlılığı da sekteye uğruyor. Fedakârlık sayesinde Türk Kızılayı  145 yıldır ayakta ve güçleniyor. Türk Kızılayı dünyada marka olmuş” diye konuştu.

KIZILAY’IN ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYAN
Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan da, Türk Kızılayı’nın takdire şayan faaliyetler yaptığını ve kurumsallaşmış en iyi yardım örgütü olduğunu belirtti. Vali Yardımcısı Kadim Doğan,  “Karagün dostu Kızılay her zaman dara düşmüş insanların yanındadır” diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ise, bir dünya kuruluşu olan Türk Kızılayı’nın bir buçuk asırlık dev bir çınar olduğunu belirterek, “Başka bir kurum var mı  1,5 asır dayanan. Türk Kızılayı çok saygın, çok doğru çalışma yapmış ki bütün dünyada kendini kabul ettirmiş” dedi. Bir anekdotla sözlerine başlayan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, ”Türk Kızılayı ihtiyaç sahiplerine yardım yapabilmemiz için bize yol açan kuruluş” şeklinde konuştu. Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karahan da, “Kızılay yurt dışında da birçok yardıma, felakete her an hazır” şeklinde konuşarak, yapılan çalışmalara değindi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunduğu toplantı, gündem maddeleri ile sürdü.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.