Gönül verdik, hayat buldu!

vali gönül1
Proje kapsamında 9 çocuk sıcak bir yuvaya, 37 çocuk da öz ailelerine kavuştu..
Devletimizin koruması altındaki çocuklarımıza sıcak bir aile ortamı sağlamayı amaçlayan ‘Gönül Elçileri’ projesi, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (HESOB) düzenlenen toplantıyla esnaflarımıza ve eşlerine tanıtıldı.
Toplantıda konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, projeye adını veren ‘gönül’ kavramı üzerinde durarak, ‘Burada dostun evi olan gönüllerden bahsediyoruz. Bunun Batı dillerinde karşılığı yok. Örneğin ‘alçak dağ’ dediğimizde dağın boyutu küçülür, yani ‘alçak’ kavramı cümleye ve kelimeye olumsuzluk anlamı getirir oysa gönül öyle bir kavram ki, ‘alçak gönüllü’ denildiğinde anlamı daha da yükseltir, olumluluk ve güç katar. İşte bu proje de binyıllardır Anadolu insanında var olan merhamet duygusunu harekete geçirerek, Devletimizin himayesinde büyüyen çocuklarımıza sıcak bir yuva bulunmasını amaç edinen gerçek bir gönül projesidir’ diye konuştu.
Gençlerimizi iyi yetiştirmenin önemine de vurgu yapan Vali Lekesiz, ‘Çünkü bu ülkeyi onlara emanet edeceğiz. Onlar ne kadar iyi yetişirse yarınımızdan o kadar emin oluruz.Devletimiz anne ve babası olmayan, sahipsiz kalmış çocuklara sahip çıkıyor. Hemen her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Ama ne yaparsak yapalım aile sıcaklığında yetişmeyen bireyleri geleceğe sağlıklı hazırlayamıyoruz. Sıcak bir aile ortamının tahmin ettiğimizden çok daha fazla yararı var’ şeklinde konuştu.
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (HESOB) A.Kadir Teksöz de, AntakyaTicaret ve Sanayi Odası ile birlikte zaman zaman yuvalara giderek çocukları ziyaret ettiklerini hatırlatarak, çocuklara yönelik olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.
 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz da, projenin önemine değinerek ailelerden bu konuda destek beklediklerini söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öğretmeni Ayşen Dirlik proje hakkında katılımcılara ayrıntılı olarak bilgi verdi. Dirlik, proje kapsamında 9 çocuğumuzun koruyucu aileye, 37 çocuğumuzun da maddi ve sosyal destek sağlanarak öz ailelerine kavuşturulduğunu söyledi.
Koruyucu ailelerin duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaşmalarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sabahattin Büyüktelli ile psikolog Feride Altay katılımcıların konuya dair sorularını yanıtladılar.
Etkinlikte Vali Lekesiz’in eşi Hanımefendi Zehra Lekesiz’e projeye katkılarından dolayı HESOB Başkanı Teksöz tarafından plaket verildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.