‘İnsan-Mekan İlişkisi Sağlıklı Olmazsa, Toplum da Sağlıklı Olmaz’

vali kentsel dönüsüm2
‘Kentsel Dönüşüm Paneli’ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, insan-mekan ilişkisi sağlıklı olmazsa, toplumun da sağlıklı olmayacağını söyledi.
Hatay Valiliği, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi ve  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği ‘Kentsel Dönüşüm Paneli’nde konuşan Lekesiz, insan-mekan ilişkisinin önemine vurgu yaparak, ‘İnsan-mekan ilişkileri, kent ilişkileri sağlıklı olmazsa, sağlıklı birey de olmuyor, sağlıklı birey olmayınca sağlıklı toplum da olmuyor, sağlıklı toplum olmayınca da insanlar mutsuz oluyor’ dedi.
Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantının; daha sağlıklı ve daha güvenli bir çevrede yaşamak isteyen herkesi ilgilendirdiğini ifade eden Vali Lekesiz, ‘Böyle bir beklentisi olmayan hiçbir vatandaşımız olmadığına göre herkesi ve Hatay’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı da ilgilendirdiğini düşünüyorum. Toplantının ilimiz için yararlı  olmasını diliyorum’ dedi.
İnsanoğlunun var olduğundan beri çevresine müdahale ettiğine, bu müdahaleyi yaparken yaşadığı çevre ile uyumlu bir denge içerisinde bulunarak da, çevresine zarar vererek de yaşamını devam ettirdiğine vurgu yapan Vali Lekesiz, ‘İtiraf etmeliyiz ki şehirlerimiz pek sağlıklı değil, dolayısı ile bu Kanun bir fırsat olarak değerlendirilmeli. Hatay olarak bir seferberlik halinde bu Kanun ile bize sunulan fırsatları iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum’ diye konuştu.
Antakya Belediye Başkan Vekili Faik Kızılkaya ise belediye olarak kentsel dönüşümün startını verdiklerini söyledi.
İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli de, Kentsel Dönüşüm Planı’nın; mülk sahipleri mağdur edilmeden, çevreye zarar vermeden, kamu yararı gözetilerek hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili M. Melik Kara ise, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun hakkında  bilgi verdi. Ardından Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr.Selçuk Kaçın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanları Hikmet Haspolatlı ve Coşkun Sağır ile Uzman İlknur Özaydınlı ‘Kentsel Dönüşüm Kanunu’ hakkında katılımcılara bilgi vererek konuya dair soruları yanıtladılar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.