“Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın!”

başkanlar
Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın öncülüğünde, 14 ay önce başlatılan ve geleneksel hale dönüşen 8. Hatay Belediye Başkanları Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Buluşması”, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’in ev sahipliğinde Dörtyol’da yapıldı. Hatay’daki merkez, ilçe ve belde belediye başkanları bir araya gelerek geleneksel hale dönüşen buluşmada birlik mesajı verdi. Başkanlar Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen saldırıyı kınadılar, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
Dörtyol Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma toplantısına Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Yayladağı Belediye Başkanı M.Kemal Dağıstanlı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Karaali Belediye Başkanı Mehmet Sabahoğlu, Ekinci Belediye Başkanı Seyfettin Yeral, Turunçlu Belediye Başkanı Ali Zeki Özer, Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Kurtlusoğuksu Belediye Başkanı Osman Koşay, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer katılım gösterdi. Dörtyol Belediyesi Sosyal tesislerinde düzenlenen buluşmada, Hatay Belediye Başkanları hep birlikte sohbet etti ve fikir alışverişinde bulundu.

BAŞKANLARIMIZA EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM
Buluşmaya ev sahipliği yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin burada yaptığı açıklamada; “Büyükşehir yolunda olan Hatayımızın değerli Belediye Başkanları ile burada bir arada olmaktan ve Dörtyol Belediyesi olarak bu güzel buluşmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyum. Allah birliğimiz, dirliğimizi bozmasın. Cilvegözü’nde düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

YEREL YÖNETİCİLİK SİYASETİN EN SERT KIYISIDIR
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek buluşmada yaptığı açıklamada; Bir arada olmak gerçekten Türkiye’nin dünya konjöktöründe çok önemlidir. Cilvegözü sınır kapısında yaşanan insanlık dışı olayın inşallah devamı gelmez. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yerel yönetimler ne kadar güçlenirse, ne kadar genişlerse demokrasi o ölçüde artar. Yerel yöneticilik, belediye başkanlığı siyasetin en sert kıyısıdır. Hatay artılarıyla eksileriyle Büyükşehir olma yolunda gidiyor. Sorunlar yaşanabilir, yaşayarak sorunlar çözülecektir. Ama şu hassas dönemde ne olursa olsun bu birlikteliği yakalıyoruz. Çok önemlidir. Belediye Başkanları olarak bütün halkı kucaklayarak politika üretmeli ve hizmet üretmeliyiz. Hepimiz şu anda bunu yapıyoruz. Ev sahipliğinden ötürü Dörtyol Belediye Başkanı Sayın Keskin’e ve bu toplantılara öncülüğünden ötürü değerli meslektaşım Antakya Belediye Başkanı Sayın Savaş’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Hatay Belediye Başkanları Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Buluşması’na” öncülük eden Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş toplantı da yaptığı konuşmada; “Tüm Belediye Başkanlarımızla bugün bir kez daha bir arada olmaktan dolayı mutluyum. 14 ay önce başlattığımız bu toplantılarımıza, bu birlikteliğe katkı sağlayan tüm Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Cilvegözü sınır kapısında çok talihsiz bir olay yaşanmıştır. Bu menfur olayda hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Bununla birlikte bu olayı gerçekleştirenleri kınıyorum. Allah onların müstehakları ne ise onu versin. 14 aydır bu birlikteliğe beraber başladık ve birlikte katkı veriyoruz. Bu toplantının yeri 1 ay öncesinden belliydi. Günü de 10 gün önce belli oldu. Biz şehrimizin birlik ve bütünlüğü adına bu toplantıları yapmayı sürdüreceğiz. Terörün amacı yıldırmak, korkutmak, bezginlik ile insanları birbirinden ayırmak ve hedefine ulaşmak için yapılıyor. Bizlerde bu şehrin yöneticileri olarak birlik, beraberliğimizi bir kez daha göstermek üzere buradayız” dedi.

Önceki İçerikSavaş saldırıda ölenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu
Sonraki İçerikYaşlılar Şefkat Evi hizmete girdi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.