Adliye çalışanları eylemde..

adliye çalışanları (2)
Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, sendika üyeleri ve adliye çalışanları, İskenderun Adliyesi önünde düzenledikleri eylemle zam adaletsizliğine dikkatleri çektiler.
Türk Büro Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, konuşmasının başında sınır kapısındaki patlamayı şiddetle kınarken, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.
Ülkemiz gündeminde en çok tartışılan konuların başında adalet ve adaletin kararlarının geldiğini kaydeden Başkan Muratoğlu, “Her geçen gün artan suçlarla birlikte, yeni kurulan adliye binalarına sürekli istihdam edilen memurlara rağmen; adalet hizmetleri bir türlü sağlıklı bir yapıya kavuşamamıştır. Adalet çalışanları, ağır iş yükü altında ezilirken, yetmezmiş gibi kazanılmış hakları tek tek ellerinden alınmaktadır. Önce banka promosyonunda yaşanan haksızlıklar, daha sonra servis ücreti (bilet) ödeneklerinin kaldırılması, şimdi ise fazla mesai ücretlerinin kaldırılması… En zor şartlar altında çalışan kamu personeli adalet çalışanlarıdır. Buna rağmen; maalesef ki, en çok hakkı yenen hor görülen kesim de bu kesimdir” dedi.
Adalet çalışanlarının her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını almak ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istemek olduğunu kaydeden Muratoğlu, “En büyük haksızlık ve adaletsizlikler adliye çalışanlarına uygulanmaktadır. En keyfi işlemler ve uygulamalarla adliye çalışanları yok sayılmaktadır. Özellikle son yıllarda oluşturulan devasa adliye binaları içinde kaybolup giden, yığılan dosyalar altında ezilen, hep adliye çalışanlarıdır.
Adliye çalışanı adalet dağıtma hizmetini sunarken, kendisi için de adalet talep etmektedir. Emeğinin karşılığını ve onuru kırılmadan hizmet vermek, kendileri için ayrımcılık değil, herkes gibi eşit olmak istemektedirler” ifadelerini kullandı. Adalet çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalandırılması, zorunlu olarak çalıştırılmasına rağmen el konulan fazla mesai ücretlerinin, kesilen servis ödeneklerinin biran önce ödenmesini talep ettiklerini vurgulayan Muratoğlu, Türk Büro-Sen olarak, taleplerinin yerine getirilene kadar işyerlerinde her türlü meşru eylem ve etkinliklere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Önceki İçerikYaşlılar Şefkat Evi hizmete girdi
Sonraki İçerikOrgeneral Mendi Vali Lekesiz’e konuk oldu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.