Yangın Büyüyor!

patlama30
Dün, “Gönül Elçileri’ Projesi’nin tanıtım toplantısı nedeniyle İskenderun Belediye Kültür Sarayı’ndaydık.. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, eşi Zehra Lekesiz ile birlikte toplantıdaydı.. Bir haftalık izin dönüşü, hayırlı bir projenin detayları hakkında konuşacağı sırada, aldığı bir bilgi notu karşısında üzüntüsü yüzüne vurdu Vali Bey’in.. Doğal olarak bizler de telaşlandık..
Vali Bey, makam aracına bindiği gibi kültür sarayından ayrıldı..
Nedenini birkaç dakika sonra öğrenmiştik.
Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki personel lojmanlarının yakınında Suriye plakalı bomba yüklü bir araçta patlama olduğunu işitince, ‘dehşeti’ yaşamış kadar olduk.. Patlamada 10 kişi öldü, onlarca kişi de yaralanmıştı.
Detaylar netleşince, yüreğimize ateş düştü.
Patlamada ölen 6 kişinin Suriye uyruklu olduğu, 4 kişinin de Türk olduğu açıklandı. Ne diyeceğimi bilemiyorum.. Suriye’den gelen bir aracın içinde bomba patlıyor.. Eylemi planlayan kim ya da kimler?
Eylemin amacı nedir?
Sanki Türkiye’yi savaşa çekmek için özellikle planlanmış bir senaryo hazırlığı mıdır? Provakasyon mudur? İntihar saldırısı mıdır?
Türkiye bu hain eylem karşılığında ne yapmayı düşünüyor?
Bu eylemin açıklığa kavuşması, faillerinin belirlenmesi Türkiye-Suriye ilişkilerinin selameti açısından da son derece önemlidir.
Biliyoruz ki, Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriyeli muhaliflerin insani yardım sevk edilen önemli kapılardan biri. Suriye’ye çimento taşıyan araçların da geçiş ve stoklama yaptığı Cilvegözü Sınır Kapısı’nda meydana gelen patlamanın sabotaj olma ihtimali de değerlendiriliyor.
Yangın yerine dönen sınır bölgesinde, güvenlik zaafiyetinin nedenlerini doğrusu merak ediyorum..
Daha önce de Şanlıurfa Akçakale’ye havan topu düşmüş, 5 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.. Dün de, Reyhanlı da aynı acıyı yaşadık..
Ben bu satırları yazarken, bilgi kirliliği havada uçuşuyordu..
8 ölü, 9 ölü.. Sonra da 10 ölü, onlarca yaralı bilgisi ayrı kanal ve ajanslardan duyruldu.. Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin olduğu bilgisi beni yeterince korkutuyor.. Allah korusun, bu dakikadan sonra, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyorum.
Endişelerim bununla da sınırlı değil..
Yangın büyüyor gibi.. Ölen vatandaşlarımız var!
Ve bu sayı giderek artıyor..
Keşke, Suriye meselesine hiç karışmasaydık, diyorum..
Başka da birşey demiyorum!

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.