Hepimiz gönül elçileriyiz

gönül eçlileri toplantı (1)
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Hatay Valiliği’nin büyük destekleri ile gerçekleştirilen çalışmalar İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda tüm katılımcılara ve daire müdürlerine anlatıldı.
Toplantıya; Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve eşi, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve eşi, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, iş adamı Recep Atakaş ve eşi, Tosyalı Holding İhracat Direktörü Şerif Tosyalı, Hacı Pervin Tosyalı, daire amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte davetliler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, katılımcılara seslenerek; “Sizleri, sevgi dolu kalbinizi açmaya sıcak yuvanızda onlara da yer vermeye davet ediyoruz” dedi. Çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğunu kaydeden Müdür Aldatmaz, “Bundan dolayıdır ki üzerinde hassasiyetle durduğumuz en önemli hizmet alanımızdır. O nedenle koruyucu aile hizmet modelini önemsiyoruz. Sizleri çocuklarımızın rüyalarını süslemeye, şefkat ve merhamet duygularınızla onları anlamaya, sevgi dolu kalbinizi açmaya sıcak yuvanızda onlara da yer vermeye davet ediyoruz. Unutmayalım ki, her çocuğun bir aileye ihtiyacı vardır. Çocuklarımıza sevgi dolu sıcak yuvalarınızı açın” ifadelerini kullandı.
Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, “Bu proje sevgiye muhtaç çocuklarımız için çok önemlidir. Onlara ne kadar sevgi verirsek, onları o kadar topluma kazandırırız. Onlara sadece iyi bir eğitim vermek yetmez, onları sevgiyle de büyütelim” dedi.
Bir ülkenin yarınlarını çocukların belirlediğini söyleyen Kaymakam Ali İhsan Su ise, “Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, ülkenin geleceği o kadar iyi olur. Onları sevgi ortamında büyütmemişsek, toplumda kopuk bir birey oluyorlar. İnanıyorum ki çok kısa sürede tüm çocuklarımızı sevgi dolu iyi bir koruyucu aileye yerleştiririz” temennisinde bulundu.
Duygularını ifade eden koruyucu ailelerden Salih Solak ise; “Bu duyguyu ifadelerle anlatamam! O sevgiyi onlara vermeme karşın, halen anne ve baba sevgisine açlar. Lütfen sevgi dolu ellerimizi onlara uzatalım onların buna ihtiyacı var” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından katılımcıların merak ettikleri sorular yanıt buldu.

Önceki İçerikHerkes rahat olsun!
Sonraki İçerikBaşkan Soydan ilk işareti verdi!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.