Kurum müdürleri toplandı

Türkiye’de ve dünya da gerçekten en önemli şey insanın kendi psikolojisidir. Kişinin psikolojisi neyse işinde ve bulunduğu yerde onu sergiler. Geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Halk Eğitim Toplantı Salonu’nda İskenderun kamu kurum müdürleriyle bir araya geldi. Önemli bir toplantının olduğunu düşünüyorum.
Geçtiğimiz hafta içi de Başbakan Valilerle görüşmüş ve ‘Artık halkımızın isteklerine göre kendinizi geliştirin ve değiştirin oturmadan çalışmalarınızı sürdürün’ diye açıklama yapmıştı.
İşte o açıklamanın ardından ise İskenderun Kaymakamı Ali İnsan Su, tüm kurum müdürleriyle bir araya geldi. Toplantı oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirildi.
Aslında olması gereken de buydu. Ama yıllardır devlet otoritesi diye hiçbir zaman kurum müdürleri kendi inisiyatifinde bir şey yapamamış. İskenderun’da gerçekten kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşların yaşadığı sıkıntıların oldukça fazla olduğunu söylemeye, yazmaya gerek yok. Çünkü sorun ve sıkıntıyı tüm kurum müdürleri de biliyor.
Önemli olan bu bildiği sorunları yerinde ve insanların ihtiyaçlarına göre çözmesidir bence.
Dedim ya insan psikolojisi çok önemli diye..
Bay ya da bayan akşam evinde ailesi ya da eşiyle tartışmışsa çalışma yerinde sıkıntının da olmaması içten bile değil! Bazen çok yaşıyoruz, görüyoruz, bir yaşlı teyze ya da amca geliyor; Yapacağı iş konusunda pekte bilgisi yok. Görevli olan birine sorduğunda ise sanki karşısındaki insan değilmiş gibi azarlayanları da gördü bu ülke.
Yaptığın işin her zaman hakkını vereceksin ki; insan arkandan iyilikle bahsetsin. Ama bu dünyada hiçbir kötü kazanmamıştır. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun söylediklerine çok katılıyorum. Resmi kurumdaki çalışanların hepsi gelen vatandaşları tüm samimiyetleriyle yardımcı olsunlar. Onlara şefkatli kollarını açsınlar. İşlemi nüfus müdürlüğünde olan biri gelebilir ama vatandaş vergi dairesine gelmiştir. Oradaki görevli olan arkadaşlarımız bu vatandaşımıza durumu izah ederek yardımcı olmalarını sağlasınlar. Unutmayalım ki bizlerin varlığı vatandaşlarımıza yardım içindir. Bizler bu görevleri yapıyorsak halkımızın rahatlığı ve sorunlarını çözmek içindir.

Polis psikolojisi

Tüm dünyanın gözü İskenderun Limanı’nda olduğu bir dönemde patriotlar nedeniyle İskenderun’da büyük eylemler ve tepkiler gerçekleştirildi. Aslında bu tür olaylara İskenderun çok alışık değil! Her türlü olaya alışık olan İskenderun, bu tür toplumsal ve sıkıntılı eylemlere alışık değil. Gözünü sabah açan vatandaş her yerde polis ordusunu görüyordu. Bir yerde yapılacak en ufak bir hata ülkenin tüm dünyada sıkıntı yaşamasına neden olacaktı.
Bu nedenle İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer ve müdür yardımcıları, başta olmak üzere tüm polis teşkilatı gece gündüz ayakta görev başında oldular.
Zaman zaman sıkıntılarda olmadı değil! Oldu elbette ama önemli olan büyük sıkıntıları sakin ve stresli insanların stresini alarak görev yapmak çok önemlidir. Bunu da İskenderun polisi yaptı. Resmi kurumların hepsi böyle olmalıdır. Eğer ki; resmi kurumlar bizler için yani vatandaş için varsa, orada çalışan kişilerin de bu bilinçle çok duyarlı bir şekilde çalışıp gelen tüm vatandaşların sorunlarını ve sıkıntılarını çözerek onların gönüllerini okşamış olurlar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.