Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Suriye politikası üzerinden eleştirerek, “Daha düne kadar ‘Suriye bizim iç işimizdir’ diyen kişi, Suriye bombalandı, sesini çıkarmadı” dedi.
Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nca düzenlenen geceye katılan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP’nin ülke tarihinde kalıcı izleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Eğer üç büyük devrime cumhuriyeti kurmuşsa, çok partili yaşamı getirmişse, yani bu ülkede sosyal demokrasiyi getirmişse 4’üncü büyük devrime bizim imza atmamız gerekiyor. O devrim özgürlük ve demokrasi devrimidir” diye konuştu.
Türkiye’nin demokrasi ve özgürlükler açısından ivme kaybettiğini savunan Kılıçdaroğlu, “2013 yılındayız. Batıdaki bütün STK’ların, siyasal kuruluşların hatta ülkeler ve ülkeler üstü kuruluşların raporlarına bakın, bir de onların 12 Eylül döneminde yazıldığının gerçeklerine bakın. Bugün Türkiye demokrasi açısından, özgürlükler açısından, ciddi ivme kaybeden bir ülkedir. Artık AB’nin komisyon ve STK raporlarında Türkiye’deki demokrasi eksikliği hak ve eksikliklerdeki kayıplar açıkça yer almaktadır” dedi.
30 yıldır terör sorunun çözülmemesini CHP’nin iktidar olmamasına bağlayan Kılıçdaroğlu, “Eğer bizim sözümüz bizim raporlarımız zamanında dinlenseydi Türkiye bu noktaya gelmezdi” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin iyi yönetilmediğini en iyi CHP’lilerin bildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “İsrail, Suriye’yi vurdu. Aradan 3 gün geçti hükümetin görüşü belli mi? Bir şey söyledi mi? Daha düne kadar ‘Suriye bizim iç işimizdir’ diyen kişi Suriye bombalandı, sesini çıkarmadı. Niye sesini çıkarmıyor. Başbakanı, dışişleri bakanı yok mu bu ülkenin? Komşumuz, burnumuzun dibinde. Sen daha düne kadar one minute’le siyaset yaptın. Şimdi birileri sana ‘Sus’ mu dedi? Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı bu noktada olamaz. Acaba medyadan biri soracak mı ‘Sayın başbakan bu noktalardan niye konuşmuyorsun’ diye oradan da tık yok. İlk kez bu ülkede medyanın susturulması halkın özgürlüğünün elinden alınması demektir. Bu gerçeği herkesin bilmesi lazım” diye konuştu.
Türkiye’nin bilgi toplumu olmaktan alıkonulduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “21’inci yüzyılın Türkiye’sinde üniversiteler sessizse, şapkamızı önümüze koyup düşünmeliyiz. Öğrencilik yıllarında okuduğum ‘Devrim Tarihi’ kitabından aklımda kalan bir alıntıyı aktarmak istiyorum. 2. Dünya Savaşı sonrası Almanya yerle bir edilmiş. Bir Amerikalı general, Alman’a söyler, ‘Almanya’da taş taş üstünde kalmadı. Siz artık sırtınızı kolay kolay doğrultamazsınız’. O Alman’ın söylediği çok önemli bir cümle var. Şunu söylüyor, ‘Evet Almanya’da taş taş üstünde kalmadı ama Almanya’nın üniversiteleri var’. Biz üniversiteleri medreseye dönüştürüyoruz” dedi.
Partililere de seslenen Kılıçdaroğlu kısır tartışmalardan uzak durmalarını istedi. CHP’li olmanın zorluğundan bahseden Kılıçdaroğlu, “Bütün belediyelerimiz üzerinde sistemli bir baskı var. Tutuklamalar, gözaltına almalar. Bunlar bizi yıldıramaz. Bunlar bizi kamçılar. Daha fazla çalışacağız, daha fazla mücadele edeceğiz. Gücümüzü birleştireceğiz. Doğu, batı, güney, kuzey ayrımı yapmayacağız. Bu parti, yani CHP bir siyasal bilinç devleti yaratan partidir. Irkçılık bu partide olmamıştır, olmayacaktır. Bu ülkede yaşasan 74 milyonu aynı derecede yurtsever kabul ederiz biz. Kimsenin kimliğine inancına mücadele etmeyiz biz. Saygı gösteririz” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından partiye emeği geçmiş üyelerine plaket takdim etti.