Adana İhracatının Yıldızları Ödül Töreni

Adana İhracatının Yıldızları Ödül TöreniKültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’nin demokrasi standartlarında Avrupa Birliği standartları ile yarışan bir ülke olduğunu belirterek, “Kendi Güney’indeki Arap Baharı ile birlikte ortaya çıkmış demokrasi krizi için eşsiz bir modeldir” dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından düzenlenen ‘Adana İhracatının Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Çelik, Adana’nın Türkiye’nin her yerine ürün ilettiğini vurgulayarak, “Çukurova Türkiye’nin ticaret başkenti olarak yeniden dirilmeye başlamıştır. Devletin öncülüğünde gelişmek ilerlemek için sivil toplum örgütleri bu işlere öncülük ediyor. Türkiye demokrasi standartlarında Avrupa Birliği standartları ile yarışan bir ülkedir. Kendi Güney’indeki Arap Baharı ile birlikte ortaya çıkmış demokrasi krizi için eşsiz bir modeldir. Güçlü bir ekonomi, bir istikrar abidesi olarak model olmuştur. Türkiye’nin yakaladığı bu rakamları kültürel değerlerimizle yoğurarak daha ileriye taşıyacağız. Bu unsurların hepsi birbirini besleyen gerekçelerdir” diye konuştu.
Demokrasinin gelişmesiyle kültürel değerlerin de artacağını ifade eden Bakan Ömer Çelik, şunları söyledi:
“İllerimizde yapılan ödüllendirmeler sadece o il sınırları içerisinde kalmıyor, tüm ulusal ve uluslararası ölçekte bir katkı sağlıyor. Her alanda Türkiye standartlarını yükseltmektedir. Bu rakamlarla da sabittir. Rakamlar ötesinde Adana ve Çukurova bir referans kaynağıdır.”
“Sanayicinin, üretim yapan insanın her zaman hayatta karşı karşıya olduğu sorunlar var” diyen Çelik, “Dünyanın her tarafında daha fazla mücadele eder, daha çok eser ortaya koyarlar. Sanayicinin üretimi bir hayat tarzı, bir tutkudur. Kendi topraklarında tutkuyu daha yukarılara taşımak için kendi kendine yarışırlar” dedi.
Bakan Çağlayan ise ihracat yapan yatırımcıları kutlayarak, “Türkiye ihracatına Adana’dan geçen yıl 2 milyar dolar destek veren Adanalı ihracatçılarımızı ödüllendireceğiz. Geçen yıl Türkiye 55 ihracatçısıyla Türkiye tarihinde bir rekor yazdı. Geçen yıl 150 milyar 600 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Huzurlarınızda ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Türkiye ihracatla büyüyen, ihracatla kalkınan, istikrarlı üretimi, yatırımı yapan bir ülke haline geldiğine dikkat çeken Bakan Çağlayan, “Bundan tam on yıl önce ihracat 36 milyar dolardı. 2012 yılında 152.6 milyar dolara çıktı.41 milyar dolar da hizmet ihracatı ekleniyor. TİM Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Bugün açıklanan 11 milyar 25 milyon dolar. Geçen yıla göre 5.6 milyar dolar daha fazla ihracat yapmışız. 2013’te ihracat rakamımız evvelallah 160 milyar doları da geçecek. 2023’te Türkiye 500 milyar dolar ihracat yapan bir ülke haline gelecek” ifadelerini kullandı.
Törende yapılan konuşmaların ardından ödül alan firma ve yatırımcılar, bakanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.