Turhal’da Kentsel Dönüşüm

Turhal’da Kentsel DönüşümTurhal Belediye Başkanı Ali Gözen, kentsel dönüşüm çalışmalarında farklı bir yol haritası belirlediklerini kaydetti.
Tokat’ın Turhal ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Gözen, birkaç mahallede projeyi uygulamak istediklerini ama mahalle sakinlerinin razı olmadığına dikkat çekti. Bu nedenle önce konut yaparak çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Başkan Gözen, “Bölgemiz şu anda kentsel dönüşümün içerisinde net girmiş olan ilçeler olmasa da belli bir süre sonra gireceği umudunu taşıyoruz. Ama kentsel dönüşüme girsek de girmesek de kira ödeme ve çeşitli kolaylıkların sağlandığı sistemler bizde de geçerli. Kentsel dönüşümden önce belediye olarak farklı bir şey düşünüyoruz. Kentsel dönüşümü yapabileceğimizi halka ispatlamak istiyoruz. Onun için kooperatif kurup bir yıl içerisinde 300 adet konut yapmayı düşünüyoruz. Eğer bir içerisinde 300 adet konut yaparsak birkaç müteahhitle 500 konut yapanız düşüncesine gireceğiz ve halkımızla anlaşma yoluna girerek sözleşme yapacağız. Bu dönem yetişmez ise önümüzdeki dönem hangi mahalle öncelik verirse o mahalleden çalışmaya başlayacağız” dedi.
Turhal’ın yüzde 60-70’inin yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Gözen, “Vatandaşın betonarme binasını depreme dayanıklı olup olmadığını ölçtürmesi lazım. Çürük çıktığı anda yıkmak zorunda. Turhal’da risk bölgelerimizi belirleyeceğiz” diye konuştu.