Tarsim Bölge Müdürü Taşdemir:

Tarsim Bölge Müdürü Taşdemir:TARSİM Bursa Bölge Müdürü Ali Taşdemir, üreticileri sigortalarını zamanında yaptırmaları konusunda uyardı.
İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile TARSİM Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle tarım sigortası konusunda seminer düzenlendi. İshakpaşa Halk Kütüphanesi toplantı salonundaki seminerde konuşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Çeşitli toplantılar düzenleyerek elimizden geldiği kadar bakanlığımızın uygulamalarını sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. İnegöllü çiftçilerimizin mağdur olmamasını istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda gerek tabi afetlerde, gerekse diğer konularda müştereken çalışmalarımız oldu. Faydalı da olduğu kanaatindeyim. Bugün de 5360 Sayılı Tarım Sigortaları Kanununu anlatacağız” dedi.
Üreticileri sigortalarını zamanında yaptırmaları konusunda uyaran TARSİM Bursa Bölge Müdürü Ali Taşdemir, “2013 yılı poliçe tanzimleri başladı. Tarım sigortası, değişen iklim şartları ve beklenmedik doğal afetler sebebiyle artık bir ihtiyaç oldu. Sigorta yaptırma süreci son derece kolay. Üreticilerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları, ardından Çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptırmaları ya da kayıtlarını güncellemeleri gerekiyor. Sonra ise yetkili sigorta acenteleri aracılığıyla sigorta yaptırabilirler. Poliçe tanzim süreci başladı. Köy bazlı belirlenen son poliçe kabul tarihlerine TARSİM’in ‘www.tarsim.gov.tr’ web sitesinden ulaşabilirsizin. Başvurularınızı son güne bırakmamanız gerekiyor. Geçen yıl sigortalı üreticilerden toplanan prim 18 milyon TL’ye yakınken, üreticiye ödenen tazminat miktarı 21 milyon TL’nin üzerindedir” şeklinde konuştu.