Çağrı Merkezi Mülakatlarına Sivas Ticaret Sanayi Odası’nda Başlandı

Çağrı Merkezi Mülakatlarına Sivas Ticaret Sanayi Odası’nda BaşlandıSivas’ta açılacak olan çağrı merkezine alınacak personelin mülakatlarına Sivas Ticaret Sanayi Odası’nda (TSO) başlandı.
Yatırım ve istihdam açısından önem kazanan çağrı merkezleri Anadolu’da yaygınlaşmaya başladı. Geleceğin en büyük sektörleri arasında yerini şimdiden yerini aldı.
Sektördeki ihtiyacı karşılamak amacıyla Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamında yeni kurslar açılacak. Bu kurslara katılmak isteyen yaklaşık iki bin kişi İŞKUR’a müracaat etti. UMEM İcra Kurulu ve Alonet firma yetkililerinin katılımıyla bugün mülakatlara başlandı. Cumhuriyet Üniversitesi’nde verilecek eğitimler sonrasında başarılı olanlar, Alonet Çağrı Merkezi’nde istihdam edilecekler.
Konu hakkında açıklama yapan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Çağrı merkezleri Anadolu’da büyük istihdamlar yaratıyor. Bankaların ve özel kurumlarında şehrimizde çağrı merkezleri açması yönünde girişimlerde bulunduk. Alonet firmasının ilimizde açacağı çağrı merkezi içinde büyük katkısı olan başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk’a ,valimize,milletvekillerimize,belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlerde sektörün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla Çağrı Merkezi Operatörü Yetiştirme Kursları düzenlendik. Bu kurslarda uzman eğitmenler tarafından yüzlerce gencimizi yetiştirerek, sertifika verdik. UMEM projesinde açılacak kurslarda sektörün alt yapı ihtiyacını karşılayacaktır” dedi.