Başkan Akaydın Toroslarda Vatandaşların Sorunlarını Dinledi

Başkan Akaydın Toroslarda Vatandaşların Sorunlarını DinlediAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Torosların zirvesinde vatandaşlarla buluştu.
İbradı İlçesi’nde mahalle ve köyleri ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi. İbradı ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a CHP İl Başkan Yardımcısı İbrahim Küçükkuru ve bürokratları da eşlik etti.
İlk olarak Ürünlü Köyü’nde halkla buluşan Başkan Akaydın, burada köy halkıyla kır kahvaltısı yaptı. Köy Muhtarı Zeki Alper’den sorunları dinleyen Akaydın, kendisine iletilen taleplere belediyenin imkanları dahilinde cevap vereceklerini ifade etti. Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Başkan Akaydın, “Yeni yasa ile 640 kilometrelik bir şeride ve iç kesimlerine hizmet götürmeye çalışacağız” dedi. Köylüler Başkan Akaydın’dan bölgede bulunan Altınbeşik Mağarası’nın tanıtımı konusunda yardım talebinde bulunurken, Başkan Akaydın konu ile ilgileneceğini söyledi.
Ormana beldesine geçen Başkan Akaydın, burada koruma altına alınan tarihi Mehmet Yücel Kültür Evi’ni ziyaret etti. Başkan Akaydın, Ormana Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin’e Kültür Evi’ne hediye edilmek üzere Atatürk portresi verdi.
Ziyaretlerini İbradı’ya bağlı Maşat ve Çukurviran mahallelerinde ziyaretlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Maşat’ta 87 yaşındaki Zehra Ülker’in evine konuk oldu. Ülker’le çay içip sohbet eden Başkan Akaydın, buradan Başlar Köyü’ne hareket etti. Başkan Mustafa Akaydın Başlar İlköğretim Okulu sınıflarına soba, spor malzemeleri ve satranç takımları hediye etti.
MUAMMER AKSOY ANILDI
İbradı İlçesi’nde düzenlenen Prof. Dr. Muammer Aksoy’u Anma Etkinlikleri’ne katılan Başkan Akaydın, yaptığı konuşmada Aksoy’un 1961 Anayasası’nın hazırlanmasında önemli katkıları olduğunu söyledi. Başkan Akaydın, “Muammer Aksoy Türkiye Cumhuriyeti’nin son 50 yılına damga vuran, yetiştirdiği en hazine aydınlardan birisidir. Muammer Aksoy’un Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurması bu ülkeye yaptığı en önemli katkılardan biridir” diye konuştu. Akaydın, “Muammer Aksoy gibi övünebilecekleri bir değere sahip olan İbradı halkını yürekten kutluyorum” dedi.