Suriye Sınırında Sessizlik Hakim

Suriye Sınırında Sessizlik HakimŞanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu olan Suriye’nin Haseki iline bağlı Rasulayn bölgesinde şu sıralar sessizlik hakim.
2012 yılı Kasım ayında, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri, Beşar Esad yanlısı ordu güçleri ile savaşarak, Rasulayn bölgesinin çoğunluğunu ele geçirmişti. Aradan geçen bir ay içerisinde ise bu defa ÖSO ve PYD arasında çatışmalar başlamış, bu çatışmalardan seken mermiler nedeniyle, yaklaşık 20 Türk vatandaşı da yaralanmıştı.
Son 48 saat içerisinde Rasulayn’da silah seslerinin susması, Ceylanpınar ilçe halkını sevindirdi. Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Ali Uçar, “Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu olan Suriye’ye bağlı Rasulayn ilçesinde devam eden iç savaş, ilçenin ekonomik ve insan güvenliğini ciddi anlamda sekteye uğratmıştır. İlçenin huzur ve yaşamsal alanlarında sıkıntı yaratan iç savaşın tamamıyla sona erdirilmesi için, Ziraat Odası Başkanlığı olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Gerekli yazışmaların yanı sıra Suriye’deki yetkililerle görüşerek, Rasulayn ilçesindeki çatışmalı ortamın bir an önce sona erdirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmıştır” diye konuştu.