Sulakyurt’ta Koruyucu Aile Projesi Tanıtıldı

Sulakyurt’ta Koruyucu Aile Projesi TanıtıldıKırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde Koryucu Aile projesinin tanıtımı yapıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın koordinatörlüğünde yürütülen ‘Gönül Elçileri’ projesinin ilk alt projesi olan ‘Koruyucu Aile’ projesi Sulakyurt ilçesindeki ailelere tanıtımı yapıldı.
‘Gönül Elçileri’ projesinin tanıtım toplantısına Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ataman Sümer ve Müdür Yardımcısı Selbihan Eren, Garnizon Komutanı Ali Galip Kocaman, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Tamkoç, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Emin Yüksel, daire amirleri ve eşleri katıldı.
Programda Korucu Aile hakkında bilgiler veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selbihan Eren bu tür bilgilendirme toplantılarının diğer ilçelerde de yapıldığını dile getirdi.
Projenin amaçları hakkında bilgi veren Eren, Kimsesiz ve aile desteğine ihtiyaç duyan çocukların korunması ve yetiştirilmesinde birincil derecede sorumluluğun devlete düştüğünü ancak bu konuda çocukların topluma daha faydalı hale gelmeleri için örnek ailelere ihtiyaç olduğunu belirtti.
İl Müdürü Eren, “Gönül Elçileri Projesi’nin amacı, devlet korumasındaki çocukların, aynı zamanda aile sevgisi ve sıcaklığını yaşaması, kendine güveni tam, hayatın zorluklarını kucaklayabilen, ayakta dimdik durabilen bireylerin yetişmesidir. Çocukların karakter eğitimi çok önemlidir. Koruyucu Aile uygulamasına daha da ağırlık vermeye başladık. Bunun için il Müdürlüğümüzde ayrı bir birim oluşturuldu. Koruyucu Aile, annelik veya babalık yapan aileyi veya kişiyi ifade etmektedir. Koruyucu ailelere sağlanan haklarda koruyucu ailelere yakınlarındaki çocuklara bakım, eğitim ve yetiştirilmesine karşılık olarak çocukların yaş ve okul durumlarına göre değişen miktarlarda ücret ödenmektedir. Koruyucu Aile olmak için ailenin sabit bir geliri olması gerekir. Çocuk o ev için gelir getirici bir kaynak değildir. Bizler bu projede ailelerin verdiği sevginin çocukları büyüttüğünü gördük. Çok çeşitli modeller denendi ancak koruyucu aile modelinin daha farklı bir hizmeti var. Çocuklar için evdeki sıcaklık, ev ortamı onların dünyasında daha farklılık oluşturuyor. Çocuklar ev ortamında daha önemli değerleri kazanmış oluyor. Bu nedenle Koruyucu Aile önemli. Burada devlet adına ücret karşılığı gönüllülük esasına göre aileler, çocuğa bakmak suretiyle hem de toplumumuz için önemli değerleri de kazandırmış oluyor.” dedi.
Konuşmacılara vermiş oldukları bilgilerden dolayı teşekkür ederek, Koruyucu Aile uygulamasının daha çok bir gönül işi olduğunu dile getiren Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, “Anne baba olmak, aile olmak sadece kan bağı ile doğurma ile olmuyor. Anne baba olmanın gerektirdiği bazı nitelikler vardır. Bunlar daha çok manevi değerlere yöneliktir. Bu değerler sağlanabiliyorsa anne ve baba olmanın özellikleri tam anlamıyla yerine getirilmiş olur. Bu açıdan Koruyucu Aile uygulaması çok önem arz etmektedir. Gönüllülük esası çok önemli. Manevi hazzı çok yüksek bir uygulama. Burada anlatılanları kurum amirlerimiz vasıtasıyla tüm halkımızı bu konuda bilgilendirmede bulunarak hedeflediğimiz aşamaya geleceğiz” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikNazilli Meydan Taraftarı İlgisizlikten Yakındı
Sonraki İçerikGediz İlçe Merkez Nüfusu 7 Yılda Yüzde 20 Arttı