Özel Ergin Koleji Uluslar Arası Matematik Yarışması (amc-8)’nda 6 Madalya Aldı

Özel Ergin Koleji Uluslar Arası Matematik Yarışması (amc-8)’nda 6 Madalya AldıYozgat Özel Ergin Koleji, Uluslar Arası Matematik Yarışmasında 6 madalya aldı.
Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, Uluslar Arası Matematik Yarışması’na (AMC-8) Türkiye uygulama merkezi ODTÜ olduğunu belirterek, “13 Kasım 2012’de düzenlenen sınava okulumuz 8’nici sınıf öğrencilerinden 13 kişi katıldı ve sonuçları açıklandı. Okulumuzdan 6 öğrenci bu sınavda başarılı olarak madalya kazandı” dedi.
Sınavın amacının öğrencilerin uluslar arası matematik yeterliliklerinin ölçülmesi olduğunu ifade eden Acar, “Matematik öğrencilerinin çoğunun korkulu rüyası ve yapılan sınavlarda başarılı olmanın da önemli bir anahtarı uluslar arası olimpiyatlardır. Bu sebeple okul olarak bu sınava müracaat ettik ve öğrencilerimiz sınava katıldı. Açıklanan sınav sonucunda öğrencilerimizden Mustafa Aydın ve Osman Emre Karaarslan Altın Madalya , Yunus Emre Çakır Gümüş Madalya, Ahmet Uyar, Elif Gezginci ve Elif Zeynep Demirel Bronz Madalya kazandı. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.