Cezaevinden Davul Zurnalı Tahliye

Cezaevinden Davul Zurnalı TahliyeAdana’nın Kozan ilçesinde 4’üncü yargı paketi kapsamında 65 hükümlünün M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevindeki tahliyesine başlandı. Cezaevi dışında bekleyen hükümlü yakınları heyecanla davul ve zurna eşliğinde çiftetelli oynadı.
6411 sayılı yasa’nın, hükümlülerin denetimli serbestliği için aranan ‘Açık ceza infaz kurumunda cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçirme’ şartını askıya alan düzenleme kapsamında Kozan M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevindeki 65 hükümlü de tahliye talebinde bulundu. Dosyaları incelemeye alınan hükümlülerden durumu yeni düzenlemeye uyanlar, akşam saatlerinden itibaren tahliye edilmeye başlandı. Cezaevi kapısında yakınlarının tahliyesini bekleyen aileler, davul zurna eşliğinde çiftetelli oynadı. Tahliye olarak cezaevi kapısından çıkan hükümlü yakınlarını oynayarak karşılayan vatandaşlar, hükümete düzenleme için teşekkür ederek sevinçli olduklarını belirttiler.
Cezaevinden tahliye olan hükümlülerden İsa Bilgi, dışarıda olmanın mutluluğunu, yakınlarına kavuşmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Hükümlülerden Ahmet Dağlı da çok mutlu olduğunu belirterek, cezaevinde kalan arkadaşlarının da bir an önce hürriyetine kavuşmasını diledi.
Halil Kesici isimli hükümlü ise, “Çok ey söylemek isterim hiçbir şey söylemek istemem tek kelime ile özgürlük her şeye bedel, Herkesin çıkmasını Allah nasip eylesin. Hiç kimse suç işlemesin hiç kimsenin de cezaevine düşmesini istemem. dedi.

Önceki İçerikTahliye Edilen Başkan Karadere: “başımız Dik Girdik, Başımız Dik Çıkıyoruz”
Sonraki İçerikEskişehirspor – Trabzonspor Maçının Ardından