Bursaspor’da Sağlam’a Veda Yemeği

Bursaspor’da Sağlam’a Veda YemeğiBursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, görevinden ayrılan başarılı teknik adam Ertuğrul Sağlam’a veda yemeği verdi. Yazıcı veda yemeğinde yaptığı konuşmasında, “Ertuğrul Hoca çok erken davrandı. Darısı benim başıma” dedi.
Yeşil-beyazlı kulübün başkanı İbrahim Yazıcı’nın yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği veda yemeğine teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yardımcı antrenörü Mutlu Topçu ile katıldı. Veda yemeğinde konuşan başkan Yazıcı, “Bu bir veda değil tekrar buluşma yemeği. Ben Bursaspor’da 10 yılı aşkın süredir Başkanlık yapıyorum. Böyle güzel ortamda veda yemeği hiç yaşanmadı. Hiçbir teknik adama ve ekibine böyle güle güle demek nasip olmadı. Dört sene beraber olduk. Daha öncede söylemiştim bugünkü basın toplantısında da söyledim, biz Ertuğrul Sağlam ile teknik direktörlük-başkan ilişkisi dışında bir anlamda ağabey kardeş gibiydik. Kırmadan, üzmeden bugünlere kadar geldik. Zaten Sağlam ile aramızda birliktelik ve güven olmasa ne bu kadar uzun süre çalışabilir ne de bu başarılar olabilirdi. Tabii gönlüm kalmasından yanaydı. Benden erken davrandı. Darısı benim başıma diyorum. Bunu nereye çekerseniz çekin. Çok zor günler geçirdik. Bu zor günlerde neler yaşadığımızı bir biz biliriz. Sayın Sağlam kendi iradesiyle görevi bırakmıştır. Daha önce 4 yıl gibi aralıksız görev almak kimseye nasip olmadı” diye konuştu.

“İNŞALLAH İLERİ DE BURSASPOR İLE YOLLARI KESİŞECEKTİR”
Ertuğrul Sağlam’ın Bursaspor ile ileri dönemde yolunun kesişeceğini ifade eden Yazıcı, “O zaman bahsettiğimiz şeyleri zirveye oynamak ve şampiyonluk gibi mutlulukları Allah bize yaşattı. Sayın Sağlam’a hizmetlerinden dolayı teşekkür diyorum. Ben tekrar geleceğim demesini de normal karşılıyorum. Önünde uzun yıllar var. İnşallah ileri de Bursaspor ile yolları kesişecektir. Bursa’ya da sevilerek gelecektir. Bursa onu her zaman bağrına basacaktır” dedi.
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ise yaptığı konuşmada, “Bu birliktelik başladı. Bursaspor sıkıntılı bir süreçteydi. Devre bitmeden 3.antrenör olarak gelmiştim. Bursa kentinin bazı dezavantajları vardı. Fakat dolu taraftan bakarsak bir antrenör için güzel tarafları da vardı. Bursa’da çalışmaya başladık ki en önemli avantajımız şu oldu. Futbolu seven bir şehir tutkulu bir taraftar en az onlar kadar önemli rahat çalışabileceğimiz başkan ve yönetim kurulu bulduk karşımızda. 4 yıllık süre içerisinde birbirimize kavga ettiğimizi hatırlamıyorum. Fikir zıtlığı yaşadık ama Bursaspor’un menfaatleri sonucunda birbirimizi ikna ederek doruları uygulamaya çalıştık. İyi niyetle Bursaspor’un menfaatleri adına bir şeyler ortaya koymayı hedefledik. 50 yıllık tarihinde elde ettiği başarıları ortaya çıkardık. Şampiyonluk, üçüncülük, beşincilik, kupa finali. Bu senenin sonunda da inşallah başarı gelecektir” dedi.

“EN DEĞERLİ ŞAMPİYONLUK BİZİM ŞAMPİYONLUĞUMUZ”
51 yıllık lig tarihinde en değerli şampiyonluğu elde ettiklerini ifade eden Sağlam, “Huzurlu olduk. Bende ekip arkadaşlarım ile beraberce bir antrenörün hayali olan ki inanıyorum ki tüm antrenörlerin bir hedefi vardır Bir Anadolu takımını şampiyon yapmaktır. Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer’den sonra bize nasip oldu. Onlar birçok defa şampiyon oldular. 51 yıllık lig tarihindeki en değerli şampiyonluk bence bizim şampiyonluğumuz. Hep şampiyonluğun arkasına sığınıyorsunuz dediler. Biz sığınmadık sonrasında 3.lük 5.lük 3.sene Avrupa’ya giden bir Anadolu takımı olmak kolay işler değildi. Sonuçta iş döndü dolaştı. Bizi bir kara almak zorunda bıraktı. Birçok insan bize erken gittiniz diyebilir. Biz şunu istedik. Biz başkan nasıl 20 önce gitti 20 yıl sonra yoğun istekle göreve geldi” şeklinde konuştu.

“BURADAN ÇOK MUTLU AYRILIYORUM”
Bir müddet sonra daha farklı ve daha güzel hedefleri kovalayan bir anlayışla çalışma şansı bulmak istediklerinin altını çizen Sağlam, “Böyle aslında güzel bir ayrılığı bize nasip etti. Şu ortamı görüyorsunuz. Bu da bir ilk oldu Bursaspor tarihinde. Buradan çok huzurlu ayrılıyorum. Bize bu süre içerisinde destek olan sayın başkanımıza, siz değerli yönetim kurulu üyelerimize özellikle teşekkür ediyorum. Camiamıza bize destek olan herkese, medya mensuplarına ve vefakar taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Herkes hakkını helal etsin. Bizden yana helal olsun” dedi.
Başkan Yazıcı, konuşmaların ardından Ertuğrul Sağlam ve Mutlu Topçu’ya şampiyonluğu simgeleyen kupa ve imzalı futbol topu resimlerinin yer aldığı tablo hediye etti.