Başkent’te "valiler Buluşması"

Başkent’te "valiler Buluşması"3-5 kişi. Elebaşısı kesinlikle 50 kişi değil. Bunun en fazlası İstanbul’dadır, orada bile koordinatör olanlar çok az sayıdadır. Emniyet müdürlerimiz bu düzensizliği koordine edenleri kontrol altına alabilirlerse büyük ölçüde sorun biter” ifadelerini kullandı.

“ANKARA, İSTANBUL VE TRABZON’DA SPOR SAVCILARI TAYİN EDİLDİ”
Konuya ilişkin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili, 1. Daire Başkanı ve Adalet Bakanı ile görüştüklerini bildiren Kılıç, “Onlar bu konuda belli illerde spor savcılarını tayin ettiler. Özellikle Ankara, İstanbul, Trabzon, Süper Lig’in bulunduğu iller bu anlamda öncelik ar zeden iller. Bu işi rahatlıkla bitirebiliriz ama her şey kanun değil. Kanunda eksiklikler var ben de farkındayım bir hukukçu olarak. Bu kanunun çıkmasına grup başkavekiliydim o zamanlar ben de muhaliftim ama irade çıkması yönünde oldu ve çıkardık. Eksik yanları var bu kanunun, düzeltilene kadar eksik yanlarını idarecilerin artılarıyla kapatarak bu kanunu iyi bir kanun haline getirebilmeliyiz” diye konuştu.
Kılıç, ayrıca İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu’na sitem ederek, “Seyfullah Bey’de müsteşar olur olmaz kesin 40 gün içinde 40 günlük bir rapor getirir diye bir beklentim vardı. Sporla çok alakalı İçişleri Müsteşarımız, ama o raporu getirmedi. Bu anlamda mülki idarenin de bu kanunla ilgili eksiklerini ve yapılması gerekenlerle ilgili tespitlerini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.