Asiad Başkanı Oğuz, Ansifed Başkan Yardımcılığına Seçildi

Asiad Başkanı Oğuz, Ansifed Başkan Yardımcılığına SeçildiMersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Rıdvan Oğuz, Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) Başkan Yardımcılığı’na seçildi.
ANSİFED’in 4. olağan genel kurulunda Federasyon Başkan Yardımcılığına seçilen Mersin ASİAD Başkanı Rıdvan Oğuz, alınan yeni görevin Mersin ve ülkemiz adına hayırlı olması temennisinde bulundu. Görevin gerektirdiği biçimde hareket edileceğini belirten Oğuz, bakış açısının Mersin ve Türkiye menfaatlerinin gözetilmesi çerçevesinde olacağının altını çizdi.
Türkiye’nin istikrarlı bir ilerleme grafiği yakaladığını belirten Oğuz, gelişmişliğin ve ilerlemenin sadece rakamların yüksekliğiyle değil, reformların kalıcılığı, çözümlerin sorunları ortadan kaldırma oranı, ortaya konulan çalışmaların sağladığı fayda ve en önemlisi, istikrarın her alanda yakalanması ile ölçülebileceğini ifade etti. Oğuz, “Biz Türkiye’nin ticari hareketliliğini görebiliyoruz. İçerisinde bulunduğumuz konum ve faaliyet gösterdiğimiz alanlardaki gözlemlerimiz şunu ortaya koyuyor; Türkiye çok yakın bir gelecekte kendi hesaplarını yapabilecek bir konumda olacak” dedi. Yapılan reformların Türkiye’nin geleceğine ışık tuttuğunu ifade eden Oğuz, “Çalışmalar, temelin sağlamlığı esas alınarak yapılmalı, belirli aralıklarla yapılan reformlar da birbirini tamamlayıcı nitelikte olmalıdır. Yani binanın temelinin sağlam olduğu kadar üzerindeki yapının da birbirini tamamlayıcı nitelikte olması çok önemlidir” diye konuştu.
Türkiye’nin ilerlemesinde, alınan tedbirler ve devlet tarafından yapılan girişimlerin yanında özel sektörün son yıllarda yaptığı atılımın büyük katkısı olduğunu vurgulayan Oğuz, işadamlarının 500 milyar dolar ihracat hedefini yakalama yolunda başarılı bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Mersin ASİAD olarak, kendilerinin de bu hedef doğrultusunda hareket ettiklerini ifade eden Oğuz, Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu (TUSKON) ve Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) ile ihracatın artırılmasına yönelik ortak çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Önceki İçerikMeram Belediyesi Hizmet Filosuna 25 Araç
Sonraki İçerikBaşkan Çetinkaya’dan Geçici İşçilere Teşekkür