Akhisar Alışveriş Festivali Başladı

Akhisar Alışveriş Festivali BaşladıAkhisar Belediyesi önceliğinde, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Halk Bankası ve Marka Fabrikası sponsorluğunda yapılan 2. Alışveriş Festivali başladı.
Akhisar’ın Tahir Ün Caddesi ile 17 Sokak kavşağında düzenlene platform eşliğinde Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, Manisa Esnaf Odaları Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İle örgütleri, Oda başkanları ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile festivalin bugün saat 16.00’da açılışı yapıldı.
Akhisar Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk olarak söz alan ve festivale sponsor olan ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu yaptığı konuşmada, “Bu yıl ikincisini tertiplediğimiz alışveriş festivali geçe yıl gayet güzel bir şekilde gerçekleştirildi. Ama bu yıl daha güzel daha profesyonelce yapıldığını düşünüyorum. Belediye başkanımızın ve yardımcılarının komisyondaki arkadaşlarımın katkılarıyla gerçekten bugün burada güzel bir tablo ve Akhisar için iyi gelişmesi adına tanıtılması adına ve Akhisar ekonomisinin güçlenmesi adına çok güzel oldu diye düşünüyorum. Ben bütün bu arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizler Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman Akhisarlıların yanında olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” dedi.
Akhisar’ın potansiyel olarak tarihten buyana ticaret merkezlerinin odak noktasında bulunduğunu ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da, şunları kaydetti: “Özellikle esnafımızın katkıları ile çok ciddi çalışmalar sonrasında festivalimiz gerçekleştirilmiştir. Geçen yıl ilkini yaptık biliyorsunuz, gerçekten başarılı bir organizasyondu. İkincisinde inşallah daha başarılı olacağız. Söylenmesi gereken önemli bir diğer konu ise biliyorsunuz Akhisar tarih boyunca etrafındaki yerleşimlerin merkezi olmuştur. Bu merkezliliği devam etmektedir. Siz Akhisarlılar bu merkezi olma özelliğini devam ettirmek konusunda kararlısınız. Akhisar esnafımız da bu tür festivallerle bunu devam ettirmekte ve canlı hale getirmektedir. İnşallah bu devam ettiği sürece Akhisar merkezliliği devam ettirmektedir. Etraftaki yerleşimlere merkezlik özelliğini devam ettirecektir. Bizler bu festivali sadece bir alışveriş festivali olarak değil daha da zenginleştirmek istiyoruz. Akhisar bu konuda çok etkin bir yer. 553 yıldır bir festivali düzenleyen, çağlak festivalini düzenleyen bir yer. Bizim eski atalarımızın oluşturduğu festivali devam ettiren bir kent. Bizden sonra gelecek Akhisarlılar da bunları devam ettirecektir. Bu şekilde ritmi olan coşkusu olan bir kentte yaşamaya devam edeceğiz. İnşallah etraftan gelen misafirlerimiz bu festivalden memnun kalırlar. Ben bu organizasyonu gerekleştiren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Akhisar’da düzenlenen festivalde esnafın düzmece değil gerçek indirimler uyguladığına dikkat çeken Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, “İlçemizin nüfusu 160 bini aşmıştır. Biraz önce sayın başkanımın da belirttiği gibi, çok büyük bir hinterlandı vardır. 400 bin hinterlanda hitap etmekte olan bir cazibe merkezidir. Geçen yıl başarıyla ilki yapılmış olan alışveriş festivalimiz Türkiye’de ilçe olarak ta örnek olmuştur. Akhisar birçok konuda lider olduğu gibi bu konuda da Türkiye’ye lider olmuştur. Bu konuda sayın Ömer Başkanımızı da büyük gayretlerinden dolayı kutluyorum, tebrik ediyorum. Şunu da belirtmek istiyorum ki basın mensuplarımız aracılığıyla buradaki indirimler gerçek indirimlerdir. Ayrıca sayın başkanımızın da belirttiği gibi sadece alışveriş festivalimizden ibaret değil, eğlence programları da vardır. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Akhisar Belediye Bandosu öncülüğünde Tahir Ün caddesindeki açılış platformundan itibaren, Emekli Öğretmen Şükran Ayaz Parkına kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Burada ise, Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi önderliğinde “Esnaf Fotoğrafları” sergisinin açılışı yapıldı. Sergide, geçmişte Akhisar’da esnaflık yapmış ustaların, işyerlerinde çalışırken çekilmiş fotoğrafları sergilendi. Sergi açılışı ardından, Akhisar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Baş Çarşı’daki mermer döşenen sokakların açılış kokteyli yapıldı.
Akhisar Alışveriş Festivali’nin, 3 Şubat tarihine kadar çeşitli etkinlikler ile devam edeceği bildirildi.