428 Kursta 9 Bin Kişi Kurs Görüyor

428 Kursta 9 Bin Kişi Kurs GörüyorSamsun’un Çarşamba ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Okullar Hayat Oluyor” projesi kapsamında ilçede açılan 428 kursta 9 bin kursiyer kurs görüyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Okullar Hayat Oluyor” projesi kapsamında Samsun’un Çarşamba ilçesinde, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda açılan 428 kurs ve yapılandırma çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Çarşamba’da bulunan okullar arasından 5 pilot okulda yoğunlaşıldığını, diğer okullarda ise hazırlanan projeler olduğunu dile getirdi.
“Okullar Hayat Olsun” projesindeki temel amacın okulların bulunduğu alanları kamusal alana dönüştürerek vatandaşların faydalanabileceği mekanlar haline getirmek olduğunu kaydeden Aktaş, bu konuda Çarşamba’da da çalışmalar yaptıklarını, özellikle pilot okullarda yoğunlaştırılan çalışmalarda vatandaşlara yönelik kurslar açtıklarını belirtti. Vatandaşların okullarda bulunan bilgisayar sınıflarını ve kütüphaneleri kullanabileceklerinin belirten Telat Aktaş, okullarda da buna yönelik dönüşümler yaptıklarını ve kütüphane ve bilgisayar sınıflarını okulların birinci katlarına almaya çalıştıklarını dile getirdi.
Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında okullarda vatandaşlara yönelik Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 428 kurs açıldığını kaydeden Aktaş, bu kurslardan şimdiye kadar 9 bin vatandaşın faydalandığını belirtirken, kursların müzik, Kur’an-ı Kerim, aerobik, halk oyunları ve öğrencilere yönelik derslerine destek kursları olduğunu açıkladı. Ayrıca okulların bahçe alanlarının bu konuda dönüştürüldüğünü anlatan Aktaş, çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.