Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Bir Araya Geldi

Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Bir Araya GeldiSuriye konsolosluğu önünde toplanan bir grup gazeteci, 163 gündür Suriye’de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi’nin serbest bırakılması için eylem yaptı.
Şişli Nişantaşı’nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 163 gündür esir tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi’nin serbest bırakılmasını istedi. Eyleme Bashar Fehmi Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar ve gazeteciler katıldı. Eylemde konuşan ve göz yaşlarına hakim olamayan Arzu Kadumi, “Sessizlik 163 gündür devam ediyor. Artık bu dayanılacak gibi değil. Ben eşimi sokak sokak, hastane hastane, cezaevi cezaevi dolaşarak kendim aramak istiyorum. Suriye izin versin daha önce bir heyet ile içeriye girmek istedim beni içeriye sokmadılar. Suriye izin versin, eşimi kendim aramak için Suriye’ye gitmek istiyorum. 163 gündür yalan yanlış bir sürü bilgi geldi. Hepsini samimi olarak araştırdık, ama bir şey bulamadık. Eşimin hayatta olduğuna dair bir video bir fotoğraf bir kayıt getirene bunun karşılığını vermeye hazırız. Suriye devletinden eşimi aramam için Suriye’ye girmeme izin vermelerini istiyorum” dedi.
Eyleme destek veren Recep Yaşar ise, Suriye hükümetine seslenerek Bashar Kadumi’nin akıbeti hakkında bilgi verilmesini istedi. Bashar Kadumi ve Cüneyt Ünal’ın Suriye’ye gazetecilik faaliyetlerini yapmak üzere gittiklerini belirten Yaşar, “Bugün tam 163 gün oldu. Cüneyt ve başar meslekleri için haber alma hakkı uğruna Suriye’ye gittiler. Suriye’ye gitmeleri mesleklerinin gereği idi. Cüneyt döndü, mutluyuz. Ama Bashar dönmedi. Bashar’ın hayatı Suriye devletinin sorumluluğundadır. Suriye devletinden ve Türk hükümetinden Başhar’ın akıbeti konusunda bilgi istiyoruz. Türk hükümetinden bu konuda daha aktif politika bekliyoruz” diye konuştu.
“Suriye, Bashar’ı bize geri ver” sloganları atılan eylemde gazeteciler, bir süre Suriye Konsolosluğu binasının girişinde bekledikten sonra dağıldı.
Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye’nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Fehmi Kadumi’den ise o günden beri haber alınamıyor.

Önceki İçerikLefkoşa’da Beko Konsept Mağazası Açıldı
Sonraki İçerik‘gdo Kara Kedi’nin Galası Siirt’te Yapıldı