Çamaşır Evleri’ndeki Kursiyerler Sertifikalarını Alıyor

Çamaşır Evleri’ndeki Kursiyerler Sertifikalarını AlıyorDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla 215 çocuk ve yetişkine kurs verilirken, bilgisayar eğitimi alan 21 çocuğa sertifikaları törenle verildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Hasırlı Çamaşır Evi’nde eğitmen Ender Tensık tarafından yaşları 10-15 arası değişen 21 çocuğa 2 ay boyunca bilgisayar dersi verildi. Mesleki Eğitim Sorumlusu Serkan Demirkan temel amaçlarının çocukları sokaklarda karşılaşılabilecek risklerden uzaklaştırmak olduğunu söyledi. Çocuklara bilgisayar kullanımı konusunda eğitim verdiklerini belirten Demirkan, çocukların okullarda verilen ev ödevlerini de getirip kursta eğitmen desteğiyle yaptığını söyledi.
“KADINLARA ÇAMAŞIR EVLERİ İLE ULAŞIYORUZ”
Çamaşır Evleri’nin kadınların kendilerine daha rahat ulaşabilmeleri ve sorunlarını aktarmaları konusunda bir istasyon görevi gördüğünü belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı da “Çamaşır Evleri’nde kadınlarla yaptığımız çalışmaların yanında çocuk ve genç kadınlara da çeşitli sosyal, eğitsel ve kültürel aktiviteleri içeren kurslar düzenliyoruz” dedi.
2012’de başladıkları bağlama, şan, arbane, bilgisayar kursları ile akran eğitimlerimizden birçok çocuk ve genç kadının faydalandığını vurgulayan Kıratlı, biten kursların sertifikalarını verdiklerini söyledi. Kıratlı, “Bağlama 35, şan ses eğitimi 30, arbane 15, akran eğitimi 70, yetişkin bilgisayar eğitimi 20, çocuklara yönelik güvenli internet kullanımı eğitimi 30, tiyatro atölyesi 15 çocukla devam etmektedir” diye konuştu.
Kıratlı, çamaşır evlerinin kadınların yaşamlarını kolaylaştırdığını, aynı zamanda sosyal hayata dahil ettiğini, kadınları evden çıkarıp hayata dokunmaları ve bireysel gelişimlerine katkı sunduğunu söyledi. Çamaşır Evleri’nin dezavantajlı grup olan çocukların da ihtiyaçlarına cevap olduğunu ifade eden Kıratlı, “Eğitim ve kurslarımız çocukların bireysel, sosyal gelişimlerine katkı sunuyor” ifade etti.
Çamaşır Evi’nde çocuklara sertifikalarını Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Mesleki Eğitim Sorumlusu Serkan Demirkan, Bilgisayar Eğitmeni Ender Tensık ve Hasırlı Çamaşır Evi Sorumlusu Güneş Gezgin tarafından verildi.