“Genç beyinlerin suç örgütüne kapılmamasını temin etmeye çalışıyoruz”

“Genç beyinlerin suç örgütüne kapılmamasını temin etmeye çalışıyoruz”
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Eğer terörle mücadeleyi milletimizin birliği istikametinde sonlandırmanın yolu varsa, bu yolun mutlak suretle denenmesi lazım. Şu anda yapılan da budur” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte bir takım incelemelerde bulunmak üzere geldiği Hatay’da Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret ederek, Hatay’da yapacakları projeler ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Basın mensuplarının İmralı görüşmeleri çerçevesinde dağdan inen gençlerin topluma kazandırılması yönünde bir çalışmanın olup olmayacağı konusundaki sorularını da yanıtlayan Bakan Kılıç, “Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Doğu ve Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de hükümet olarak vatandaşlarımızın tamamına, bakanlık olarak gençlerimizin tümü ile alakalı projelerimiz var. Çalışmalarımız ve hizmetlerimiz var. Genç beyinlerin, evvela suç örgütlerinin ağına kapılmamasını temin etmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu nokta da Milli Eğitim Bakanlığı da sürecin içerisindedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da sürecin içindedir. Bakanlığımız da sürecin içerisindedir. Bizim öncelikli hedeflerimiz genç kardeşlerimizin Türkiye’nin neresinde olursa olsun iyi ve güzel işlerle buluşmalarıdır” dedi.
“Bir insanın annesinden duyduğu ilk ninninin dili ne olursa olsun, kardeşlik bağları ile birbirine kenetlendiği sürece bu toplumun mayasını, hamurunu hiç kimsenin sulandırması mümkün değil” diyen Kılıç, “Devam eden görüşmelere de biz o çerçeveden bakıyoruz. Türkiye’nin kanayan bir yarası var. Türkiye’nin uzun yıllara yayılan terörle mücadelesi var. Eğer terörle mücadeleyi milletimizin birliği istikametinde sonlandırmanın yolu varsa bu yolun mutlak suretle denenmesi lazım. Şu anda yapılan da budur. Gönül arzu eder ki, nihayetinde istenilen türden bir iklime adım atılabilsin. Ama elbette ki devlet kendi güvenliğini temin etmenin gereken bütün argümanlarını da kullanmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.