Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum

Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum
Bugün basın çalışanları günü.. Çok uzun yıllardan beri bu mesleğin içindeyim.
Severek ve gönülden çalışıyorum..
Şartların zor olduğu bu dönemlerde bu günün bizler için tek önemli yanı bizi sevenlerin, doğru ve tarafsız bir biçimde yaptığımız haberlerin müspet veya menfi bize dönüşü görevimizi daha da şevkle yapmak için kamçılıyor. Eğer bir kişinin sorununa çözüm bulabiliyorsak, ne mutlu bize..
Basın demek, ilkeli, dürüst ve özel hayata saygı, yıkıcı değil de yapıcı, fedakârca ve özverili bir şekilde çalışmak demektir.
Fakat günümüzde bunu görmek her geçen gün zorlaşıyor. Ancak tüm bu saydığım kriterler ölçeğinde mesleğinin hakkını veren, kimseye boyun eğmeden haberini okuyucularına ulaştıran, gittiği bir ortamda sevgi, saygı gören meslektaşlarımız da var. İşte onların yani Çalışan Gazeteciler’in Günü’nü kutluyorum.

ÇALIŞMAYAN GAZETECİLERE GELİNCE..
İnternet çıktı çıkalı zaten gazetecilik tarih derin sayfalarına gömüldü.
Habercilik, artık klavyedeki kopyala/yapıştır zihniyetine döndü.
Gazetecilik, bir gazetecinin yaptığı bir haberi her yerde noktasına, virgülüne dokunmadan yapıştırmak oldu. Bari haberin başlığını değiştir. Oda yok!
Gazetecilik ulu orta yerde karşısındakinin kim olduğuna aldırmadan para istemek oldu. Gazetecilik, önemli haberler ve toplantılara katılmayarak, sadece yemekli ve kokteylli merasimlerde limon suyu karışımı hıyarı ve havucu yiyenlerin mesleği oldu.
Gazetecilik kırtasiyecinin, matbaacının, mesleği oldu. Gazetecilik bildiklerini yazan değil de, bilmediklerini yazan kişilerin mesleği oldu.
Çok yazık!!!
Artık gazetecilere sevgi, saygı, hoşgörü ve nezaket yok!!!
Ne var biliyor musunuz!
Sekreterine şu gazeteci ararsa ‘Yokum’, kapısını çalan gazeteciyi kamerada görüp te şehir dışında’ de, telefonla arayan gazeteciye ‘Müsait değilim! Toplantıdayım’ şeklinde karşılıklar var.

AYRILIKTA AZAP; BİRLEŞMEDE FAYDA VARDIR
Aslında tüm bunların tek sorumlusu yine gazeteciler.. Bizde birlik ve beraberlik yok! Arkadan çamur atmalar, birbiri ardına kuyu kazmalar, üç kuruş için meslektaşını satanlar var.
Bir laf vardır; ‘Ayrılıkta azap, birleşmekte fayda var’
Ancak bu şekilde gazeteciliği saygın bir meslek haline getirebiliriz.
Tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılı çalışmalar diliyorum..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.