“En demokratik ülkeler, gazetecilerin kendilerini en rahat hissettikleri ülkelerdir”

“En demokratik ülkeler, gazetecilerin kendilerini en rahat hissettikleri ülkelerdir”
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yayınladığı mesajla, kentte görev yapan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Açıklama şöyle:
“Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasa’nın 10 Ocak 1961’de kabulüyle ilan edilen “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”her yıl olduğu gibi bu yılda kutlanmaktadır. Gazeteciler Günüyle, basın organlarının yayın yapma ve halka bağımsızca haber verme özgürlüğüne dikkat çekilmesi amaçlanmaktadır.
Günümüzde de 212 sayılı yasadan faydalanılan yıpranma hakları da hükümet tarafından kaldırılmıştır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü artık üzüntü ve hakları elinden alınmış çalışanlar olarak buruk şekilde kutlanmaktadır.
Gecesini gündüzüne katarak halkı bilgilendirme çabası içerisinde olan gazetecilerin daha geniş haklar ve yaşam şartlarının genişletilmiş bir şekilde yasalarla da güçlendirileceği günleri umutla bekliyoruz.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyeleri olarak kentimizde yaşayan insanlara ve milletimize ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı ile halkın haber alma hakkına katkı sunmaya devam etmekte kararlıyız.
Unutulmasın ki, en demokratik ülkeler, gazetecilerin kendilerini en rahat hissettikleri ülkelerdir. Tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarız.”

Önceki İçerikHatayspor stoper arıyor
Sonraki İçerikAK PARTİLİ KADINLARDAN YOKSULLARA GIDA YARDIMI
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.