ANTAKYA BELEDİYESİ GÖNÜLLÜ ZABITA ARIYOR

ANTAKYA BELEDİYESİ GÖNÜLLÜ ZABITA ARIYOR
Antakya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yeni bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor. Zabıta hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla 20 kişilik “Gönüllü Zabıta Teşkilatı” kurulması çalışmalarına başlandığı belirtildi.
Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi. “11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Zabıta Yönetmeliği’nin Gönüllü Zabıta başlıklı 49.Maddesinde: “Zabıta teşkilatı kurulmamış olan veya zabıta teşkilatı kurulmuş olmakla beraber zabıta hizmetlerinin desteklenmesine ihtiyaç duyulan yerlerde 09.10.2005 tarihli ve 25981 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İl Özel İdaresi ve Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği hükümlerine göre, gönüllü zabıta teşkilleri kurulması belediyelerce teşvik edilir.” denilmektedir. Bu doğrultuda Gönüllü Zabıta teşkilatında görev almak isteyenler başvurularını Antakya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne yapabileceklerdir.”
Antakya Belediye Meclisi’nin 03.12.2012 tarih ve 172 sayılı kararına istinaden kurulmasına karar verilen Gönüllü Zabıta Teşkilatına katılmak isteyenler için gerekli belgeler ise şunlar; iki resim, Dilekçe, İkametgâh, Nüfus Kağıdı Fotokopisi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.