Antakya basınından ‘birleşme’ yaklaşımı

Antakya basınından ‘birleşme’ yaklaşımı
Antakya yazılı basını Basın İlan Kurumu (BİK) Hatay Şube Müdürlüğü’nde bir araya geldi.
Toplantıya Antakya’da resmi ilan alan ve beklemede süreleri devam eden 15 gazetenin temsilcileri katıldı. Uzun zaman sonra ilk defa bu bir araya gelen gazete sahiplerinin bir numaralı gündemi gazete birleşmeleriydi.
Hatay’daki görev süresinde 15 ayı geride bırakan Basın İlan Kurumu, merkez ilçe Antakya’daki gazetelere verilen bir yıllık meyil süresinin ardından yapılması planlanan denetimleri tamamladı. Planlanan zamandan daha uzun süren denetimler, Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Denetmeni Özer Elikoğlu, gazeteci üye Cenk Kargı ve BİK Hatay Şube Müdürü Murat Uçar tarafından gerçekleştirildi.
Denetimlerin ardından BİK Hatay Şube Müdürü Murat Uçar’ın ev sahipliğinde Pazar günü bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Antakya’da resmi ilan ve reklam alan ve beklemede olan gazetelerin imtiyaz sahipleri ve temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında söz alan Murat Uçar, Antakya basının genel olarak olması gerektiği noktanın çok gerisinde bulunduğunu kaydetti. Antakya’da her sektörde olduğu gibi basında da ortak çalışma kültürünün eksikliğine dikkat çeken Uçar, kalitenin artması için güç birliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Tehdit ve şantaj haberciliğine de değinen Uçar, yakın zamanda Sakarya’da iki çalışma arkadaşlarını şehit verdiklerini hatırlatarak, “Hiç kimse tehdit ve şantaj haberciliğine müsamaha göstermemizi beklemesin.” dedi.
BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş da denetimler sonrası edindiği izlenimleri gazete sahibi ve temsilcileriyle paylaştı. Antakya’daki gazetelerin kalitesinin artırılması için gazetelerin güç birliği yapmalarının önemine vurgu yapan Delibaş, bu konuda Antakya gazetelerinin gösterdiği iradeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Olumlu bir havada geçen toplantının neticesinde gazete sahipleri 27 Aralık Perşembe günü birleşme konusunu konuşmak için yeniden bir araya gelmek üzere sözleştiler. Toplantı gazete temsilcilerinin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Önceki İçerikErzin’de AK Partili Meclis Üyeleri İstifa Etti
Sonraki İçerikNoel’de huzur ve barış için dualar edildi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.