Bizim yapamadığımızı bir başkası yapıyor

Bazen insanları bir birine bağlayan dış unsurlar olur. Sen istemesen de bir bakmışsın ki aynı çatı altındasın. Şu anda İskenderun’da bu yaşanıyor. Kimse farkında değil belki ama dün bir birlerine selam vermeyenler bu gün aynı yerde oturabiliyor.
Demek ki; bizim yapamadıklarımızı bir başkası bize yapıyor. Aslında çok iyi ve güzel oldu. Ben çok memnun oldum bu duruma, gerçekten dün bir birlerine saldıranlar, karşı çıkanlar bugün bir başkasına karşı çıkmak için aynı çatı altında güç birliği yapıyorlar. Spor birleştiricimi, yoksa ayrıştırıcımı! Bizim İskenderun’da gerçekte ikisini de aynı anda yaşamak mümkün. İskenderunspor yıllardır ne çektiyse bilinçsiz ve akılsız taraftarlardan çekti. Yıllar öncesinden bu yana kadar bu kulübün başına kimler geldiyse hep aynı konulardan şikâyetçi oldu. Bazen, bazı taraftarların olmaması kulüp için olmasından daha hayırlıdır diye düşünüyorum. Son zamanlarda oynanan maçlara baktığımız zaman İskenderunspor’da bazı kişiler rakip oyuncu ve yedek kulübesine devamlı küfür ediyor. Hani hırsını kimden çıkartacağını bilmeyen arkadaşlar aslında kulübe zarar veriyor kimse farkında değil. Bakın size örnek olsun diye birkaç isim vereyim: Pazar günü Bingöl Belediye spor maçında beklenmedik bir anda gol yedik. Çok ucuz gol yedik. Herkes bunun farkında..
Taraftarında bağırması takımını desteklemesi kadar doğal hiçbir şey yok.
Benim söylediklerim çok farklı ama bu konuda üzerine alınacak olan kişiler ile üzerine alınmayacak ve onları frenleyecek kişiler iyi okumalı bu yazıyı.
İskenderunspor’un başarısını herkes kadar bizlerde istiyoruz. Bu takımın olduğu yerin burası olmadığını defalarca kez söyledik. Bu takımın çatısı altında, başta siyasetçilerin bile birleşmesi gerektiğini söyledim ve yine söylüyorum.
Ancak bakın Pazar günü oynanan Bingöl Belediye spor’un kalecisi Savaş Özdemir, yani İskenderunspor’un formasını giymiş ve bu takıma bu kente emek etmiş bir futbolcu, aynı zamanda bu arkadaşımız profesyonel, yani ekmeğini buradan kazanan bir insan. Ama kaleci olmasına rağmen tribünlerden bazı arkadaşlar kaleciye bile ağza alınmayacak kadar küfür ettiler. Aslında küfür hak edecek hiçbir şey yapmadı.
Dönelim bir başka maça, yine İskenderunspor’un formasını giymiş bu kente emek etmiş bir futbolcu Şahin Çakır, İskenderunspor’a karşı top oynadı ve bir de gol attı. Adama başladılar küfür etmeye..
Ya Allah aşkına birazcık bir şey yaparken kendinizi karşıdaki insanın yerine koyun.
İşini yapan ve parasını futboldan kazanan insanların oyunuyla oynamak çok doğru değil. Bunu tüm taraftar yapmıyor, unun altını çizelim. Birkaç kişi yapıyor ama onları da durdurmak ve onlara bu yaptıklarının doğru olmadığını anlatmak lazım.
Fırtına kopacak. Evet, gelelim İskenderunspor’a.. İskenderunspor denildiği zaman Almanya’da bulunan İskenderunlu bile ayağa kalkıyor. Çok sıkıntı çekti. İnanılmaz sahipsiz kaldı. İskenderun’da şimdi kimlerin kafası gidecek? Kimler gelecek? Hep birlikte oturup izleyeceğiz. Benim için önemli olan İskenderunspor’un kurtulması ve bu takımın hak ettiği yere gelmesidir.
Ali hocanın yaptığı açıklamalara göre ise 50 futbolcu tarandı ve 12 futbolcu ise kente davet edildi. Eğer anlaşılırsa hepsinin transferi gerçekleşecek. Anlaşılamaz ise 8 futbolcuyu turuncu mavi renklere bağlayacaklar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.