AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ WÖLFER BAŞKAN SAVAŞ’I ZİYARET ETTİ

AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ WÖLFER BAŞKAN SAVAŞ’I ZİYARET ETTİ
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere şehrimizde bulunan Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, beraberinde Avusturya Fahri Konsolosu Mehmet Kılıçlar ve Avusturya Büyükelçiliği Kültür ve Basın Görevlisi Raimund Weinberger ile birlikte Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer ziyarette yaptığı açıklamada; Hatay ile Avusturya’da bulunan şehirler arasında karşılıklı sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirme adına fikir edinmek üzere kentimizi ziyaret ettiklerini, bu vesileyle Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a nezaket ve tanışma ziyaretinde bulunduklarını ifade etti. Avusturya’da Hatay’la ilgili yayınlanan kitapların Avusturyalı vatandaşların ilgisini çektiğini ve birçok zenginliğe sahip Hatay’ı merak ettiklerini belirten konuk büyükelçi vatandaşlarını turistik geziler, farklı anlarda karşılıklı dialoglar ve kardeş şehir ilişkileri gibi unsurlarla Hatay’a yönlendirebileceklerini belirtti. Büyükelçi Wölfer, kentimizde bir dizi temaslarda ve ziyaretlerde bulunacaklarını aynı zamanda Suriyeli mülteci kamplarını da ziyaret edeceklerini belirtti. Resmi görevinin yanı sıra şahsi olarak da tarihi ve kültürel birçok zenginliğe sahip Antakya’ya özel bir ilgisinin olduğunu vurgulayan Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer önümüzdeki hafta ailesiyle birlikte Antakya’ya bir gezi ziyaretinde bulunacaklarını da sözlerine ekledi. Suriye’de yaşanan sürecin Avusturya olarak kendilerini üzdüğünü belirten konuk büyükelçi Klaus Wölfer Birleşmiş Milletlerin bu konuda atacağı adımların önemli olduğunu vurguladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, konuk büyükelçiye Hatay’ın medeniyet birikimi, tarihi ve kültürel zenginliği, insani yapısı hakkında bilgiler verdi. Hatay insanının birlik ve beraberliği önemseyen, benimseyen, entelektüel ve kültürel birikimi üst seviyede olan bir yapıya sahip olduğunu, küresel aktörlerin farklı senaryolarına alet olmayacak kadar gelişmiş bir toplumun mensubu olduklarını vurguladı. Savaş, “Suriye ile akrabalık bağlarımız var. Oradaki sorunlar hepimizi üzüyor. En yakın zamanda bu sıkıntıların bitmesini ümit ediyoruz. Çok şükür Hatay’da bir sorun yok. Ancak komşumuzdaki gelişmeler bizi derinden üzüyor. Çünkü orada ölen de öldüren de esasa baktığınızda kardeş. Bu durum daha da acı. Bir üzüntümüzde Suriye’de hemen hergün atılan bombalarla sadece insanlar ölmüyor, derin ve köklü bir tarih ölüyor. Tek temennimiz biran önce orada akan kanın durması. Suriye’ye barış, demokrasi ve huzur gelmesidir” dedi.
Belediye Başkanı Savaş, Almanya’nın Aalen ve Kiel şehirleriyle kardeş şehir ilişkilerinin bulunduğunu, 7,5 milyon nüfuslu Çin’in Nanning şehriyle kardeş şehir olmak için protokol imzaladıklarını ve Nisan ayında resmiyete kavuşacağını, bu şehirlerle sosyal, kültürel, eğitim, ekonomik, turistik ve ticari amaçlı ilişkilerinin sürdüğünü, Avusturya ile de böyle bir kardeş şehir antlaşması yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.
Ziyaretin ardından Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş konuk büyükelçiye, Antakya’nın barış ve huzur ortamını en güzel yansıtan üzerinde üç semavi dinin simgelerinin bulunduğu tablo ile yöremize ait ipek kravat ve şal hediye etti. Konukseverliği ve misafirperveliğinden ötürü Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a teşekkür eden Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer ise Başkan Savaş’a Avusturya’yı anlatan kitap hediye etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.