Bakkallarda yumurta satılamayacak!

Bakkallarda yumurta satılamayacak!
Yumurta, AB uyum yasaları kapsamında yeni yılla beraber sadece soğuk hava deposu olan yerlerde satılabilecek. Bakkalların büyük bir kısmı bu durumda yumurta satamayacak.
Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları kapsamında yumurtanın sadece soğuk hava deposu olan yerlerde satılabileceğine ilişkin, İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, bakkalların bu uygulama karşısında yumurta satmayabileceğini söyledi.
Çöloğlu, 2008’de alınan kararın, 2012 yılı bitimine kadar ertelendiğini belirterek, “1 Ocak 2013’ten itibaren ruhsat alan ya da ruhsatlarını yenileyen bakkallar, yeni yönetmelikle karşılaşacaklar. Bu yönetmelikte yer alan soğuk hava deposunu kuramayan bakkallarımız, yumurta satamayacak. Bu nedenle bakkallar büyük sıkıntı içerisine girecek” dedi.
Keskin, yumurtanın 28 gün içinde tüketilebileceği ve artı 5 ile 12 derece sıcaklıkta saklanıp korunabileceğinin tebliğde bildirildiğini belirtti.
Başkan Çöloğlu, bu şartlarda zemine koymamak şartıyla yumurtanın dükkanın her yerinde bulundurulabileceğini vurgulayarak, şartların ağırlaştırılarak bakkallara ‘sen yumurta satamazsın’ dendiğini iddia etti.
Yumurtanın buzdolabında saklanmasına gerek olmadığını savunan Çöloğlu, konuya ilişkin tebliğe göre hareket edilmesini gerektiğini söyledi.
Birilerinin piyasayı kontrol etme ve tekelleşme adına bir takım girişimlerde bulunduğunu iddia eden Çöloğlu, “Haksız rekabet ve çok kazanma adına birileri baskı kuruyor ve böyle bir şeyi ortaya çıkarıyorlar. Yumurtanın yerde bulundurulmasını biz de istemiyoruz. Ama buzdolabına da gerek yok. Neden bakkalı sıkıntıya sokuyorsunuz?” diye konuştu.

Önceki İçerik“Şiddet Gören Kadınlarımız Adli Yardım Bürosundan Faydalanabilir”
Sonraki İçerikBaşkan Altan’dan bayan esnafa destek!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.