Gelin bir olalım!

Bazen insan kendi gücünü bilmeden hareket eder. Bakın örneklemelerle birkaç örnek verelim sizlere; Şu anda güç kimde çoğunlukta nerede çoğunluk orada güç vardır.
Peki! Çoğunluğu ne sağlar? Elbette birliktelik sağlar. İskenderun’da yıllardır siyasetçilerin birlikte olmadığından şikâyetçi olmadıkmı, hizmetin gelmemesinden sıkıntı yaşamadık mı? Bunların hepsi biz gazetecilerin önünde yaşanıyor.
Gelip birlik olalım. Biz gazeteciler, kentin her noktasını ve nefesini çok iyi biler meslek kuruluşlarından birisiyiz.
Allah aşkına! Bizler arasında da büyük sıkıntıların olduğunu bilmeyen yoktur.
Gelin biz de kentimiz için, kendimiz için, cemiyetimiz için birlikte büyük bir güç olalım.
Buradan tüm meslektaşlarıma ve ağabeylerime sesleniyorum. Gün birlik günüdür. Kimse tek başına büyük ve güçlü değildir. Bana göre herkes artık birliktelik içerisinde ve güçlü bir şekilde İskenderun Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında bir araya gelmeli diye düşünüyorum. Yaşanan kavgalar, tatsızlıkları şimdi bir kenara bırakmak lazım.
Belki İskenderun Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında olmaktan rahatsızlık duyanlar da olabilir. Ama bu cemiyetin yıllardır hepimizi aynı çatı altında buluşturduğunu unutmayalım. Bugün herkes kendince haklı olarak farklı yerlerde olabilir. Ama bu farklılıklarımızı da aynı çatı altında İskenderun Gazeteciler Cemiyeti altında olması daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Tüm meslektaşlarımın artık aynı çatı altında daha güçlü olması gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten birlik içinde olduğumuz sürece hem işimizi hep birlikte sağlıklı yaparız ve işini yapmayanların da foyası ortaya çıkar.
Biliyorsunuz bu aralar her önüne gelenler ‘Gazeteciyim’ demeye başladı. Gazeteciler mesleğiyle ilgili olmayan adamlar bile gazete çıkarmaya başlıyor.
Hatırlayın eski günlerimizi. Hepimizin birlik beraberlik içerisinde bir birimize destek olduğumuzu. İyi günde ve kötü günde yine her halükarda bir araya gelmiyor muyuz! Öyle ya da böyle geliyoruz. O zaman şimdi yine tek çatı altında birlikte yürümek istiyorum. Bu düşünce tamamen bana ait gerçekten artık böyle olması gerektiğine inanıyorum. Birlikten güç doğacağını hepimiz biliyoruz bırakalım eskileri de önümüze bakarak çalışmalarımızı sürdürelim Bu birlikteliğinde adresinin İskenderun Gazeteciler Cemiyeti olması kadar doğal hiçbir şey olmaz. Kim nereye gidiyorsa artık bir araya gelin sizde bu kentet bölünmeyin diye söyleyenlerin sayısı bir hayli fazlalaştı.
Gerçekten de bizlere yakışmıyor. Gün birlik günü artık eskileri bir kenara bırakma zamanı. Artık tek çatı altında güçlü bir gazeteciler ordusu olmalı. Gazetecik yapmayanları da aramıza bile almayalım. Bu işin korumasını da bizler yapalım.
Eğer biz güçlü ve tek bilek olursak inanın bana dışarıdan kimse gelip aramıza giremez. Gelecek olan kişileri de aramıza sokmayız. Çünkü bu memlekette kimin aramızda olacağını kimin olmayacağını bizden daha iyi kim bilebilir ki..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.