Para!

Hayatın her alanında paran varsa adamsın, yoksa senin varlığın hiç kimsenin umurunda değildir. Şimdi dünya var olduğundan bu yana hep dengeyi para belirlemiş, Boşuna Napolyon para para para diye sesini yükseltmemiş yani.
Türkiye’nin her yerinde yaşanan olumsuzlular vardır. Ama biz kendi yaşadığımız sorunların üstesinden gelirsek eğer, yaşadığımız yeri daha da yaşanılabilir bir yer haline getiririz.
Öncelikle her türlü olumsuzlukları, o kurumun müdürü anında irdeleyerek çözmeli, hatta ve hatta bazen insiyatif alarak ta olayların gidişatını değiştirmeli.

Özel ders
Son zamandalar da özel ders alımı aldı başını gidiyor. Hiç kimse müdahale etmiyor.
Anlaşılan hepimiz akılsızız. Herkesin özel derse ve özel yaşam destek bilgisine ihtiyacımız var.
Okullarda, tüm öğrenciler kendi öğretmenleri tarafından özel derslere zorlanıyor. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çok ciddi yaptırımının olması gerektiğini düşünüyorum. Aksi taktirde para olmayan öğrenciler bu ülkenin başına bela olacaktır.
İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri bir ara şehir genelinde merdiven altı olan dershanelere baskın düzenledi. Birçok ders veren yerler denetlendi.
Hiç birinin ruhsatı yok. Yani (Kaçak) hani bazı öğretmenler diyor ya para yetişmiyor. Ha dağda ki kaçakçılık yapmış ha sen! Ne farkın kaldı ki.. Neyse biz konumuza dönelim. Şehir merkezlerinde hala kaçak eğitim yerlerinin olduğunu bilmeyen yok. Gerçekten bunların hepsinin temizlenmesi lazım! Bunların varlığı insanlara zarar mı getirir diye saranlar olabilir. Elbet hayır, hiçbir zarar getirmez. Getireceği tek şey ayrıştırmaktır. Bakın, ilköğretim okulu 2. sınıftan tutun da şimdi 4. sınıfa kadar oldu. Eskiden 8. sınıfa kadar özel ders verilmek isteniyordu.
Şimdi çocuğunuzu ilkokula yolluyorsunuz. Derslere başlıyor. 7 yaşına kadar zaten bu çocuk sokakta oyun oynamış, yeni okula adapte olmaya çalışıyor. Bu çocuğa şefkatle yaklaşılmazsa zaten okuldan soğur. Kaldı ki; 2. sınıftan 5. sınıfa kadar düşünün bu çocuk öğretmeninin kendi verdiği dersleri sınıfta alamıyorsa, bu sadece çocuğun suçumu yani. Sınıf öğretmeni bu çocuk çok geri diyor. Ama sonra da bu çocuğun hafta sonları özel ders alması gerekir diye de bastırıyor. Burada para devreye girince bu sizin kafanızda zekâsı geri olan çocuk, senin vereceğin ücretli dersle akıllımı olacak ve sınıfını mı geçecek?
Lütfen bu konuda olumsuzluklara karşı duyarlı olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve davet ediyorum. Tüm okullarda özel ders konusu tüm velileri ciddi anlamda sıkıntıya düşürüyor. Parası olan aileler çocuklarına özel ders aldırıyor. Parası olmayan evini zor geçindirenler ise kendi evlerinin dertlerini unutup çocuklarına özel dersi nasıl aldırsınlar ki..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.