“Dünyada değişmeyen tek şey değişimdir”

“Dünyada değişmeyen tek şey değişimdir”
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Akıllı Kentlerde Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne katıldı. CeBİT Bilişim Fuarı’nda, çalışmaların slayt eşliğinde ekrana yansıtıldığı sunumunda, kentsel dönüşümün sadece bina yıkıp yapmak olmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kentin çöp, su, drenaj kanalları gibi altyapı ve ulaşım gibi sorunların çözümünü de kapsayacağı, özellikle deprem bölgelerinde , potansiyel tehlike yaratan binaların gözden geçirilmesi ve gerektiğinde vatandaşı mağdur etmeden yıkılıp yeniden yapılmasını da içeren çok yönlü ve çok boyutlu bir proje olduğunu söyledi.
Bir hekim olarak şehri yaşayan organizmaya benzeten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu canlı organizmanın bütün fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışması gerektiğini, bu organizmayı bütün olarak ele almanın zorunlu olduğunu ifade ederek, “Dünyada değişmeyen tek şey değişimdir. Kentler fiziksel olarak, sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla sürekli değişir. Demografik yapıları sürekli değişir. Bu değişimleri kentlerde yaşamı kolaylaştırmak, yaşam kalitesini yükseltmek ve insanların mutluluğunu en üst düzeye çıkarmak amacıyla kontrol etmek ve dönüştürmek gerekir” diye konuştu.
Küresel iklim değişiklikleri nedeniyle dünyada, ülkemizde ve kentimizde açlık, susuzluk, kuraklık ve sosyal tehdit olduğunu belirterek,kentimizde sel ve su taşkınlarına karşı drenaj kanalları yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 2006 yılında sel felaketi yaşayan İskenderun’un, yapılan bu drenaj kanallarıyla sel riskinden kurtulduğunu, drenaj kanalı yapımının süreceğini ifade etti.
Eski içmesuyu şebekesi nedeniyle yüzde 73’e ulaşan su kaybı olduğunu ve suyun içilemediğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ductil içmesuyu şebeke döşenme çalışmasının sürdüğünü, halkımızın musluktan sürekli akan ve gönül rahatlığıyla içilebilecek suya kavuşacağını kaydetti.
Vahşi depolamayla İskenderun’un tepesinde çöp biriktiğini, sinek, haşeret ve metan gazı yangınlarına neden olduğunu belirterek, çöp alanının ıslah edildiğini, çöp sorunundan kaynaklı sıkıntıların giderildiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ayrıştırma ve geri dönüşüm yöntemiyle çöp fabrikasının yakında hizmete gireceğini söyledi.
İskenderun’da fonksiyonlarını yitiren, sebze hali, itfaiye binası, köprü gibi tesis ve yapıların yeniden inşa edildiğini, revizyon imar planının son aşamaya geldiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, eski sebze hali yerinde yapılacak konutlara heyelan bölgesindeki vatandaşlarımızın uygun koşullarda taşınacağını, üç yerin kentsel dönüşüm planına dahil edildiğini kaydetti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in sunumunu tamamlamasının ardından konuşan Prof.Dr.N.Enver Ülger, kentsel dönüşüm konusunda altyapı çalışmaları yapılmasının çok doğru olduğunun altını çizerek, “Altyapı çalışmaları kentsel dönüşümün çok önemli parçası” dedi.
Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen CeBİT Bilişim Fuarı, 29 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da akşam saatlerinde fuarı ziyaret etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.