“Aşure günü birlikteliğimizin günüdür”

“Aşure günü birlikteliğimizin günüdür”
İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği ve İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Aşure Günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Aşure Günü etkinliğinde, yaklaşık 1.5 yıl önce temeli atılan Cemevi’nin temsili açılış töreni de düzenlendi.
İskenderun Kültür Merkezi ve Cemevi’nde düzenlenen Aşure Günü’ne, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, CHP 23. dönem milletvekilleri Aziz Yazar, Fuat Çay, diğer protokol üyeleri ve konuklar katıldı.
Etkinlikte, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, diğer protokol üyeleri ve konuklar tarafından İskenderun Cemevi’nin temsili açılış kurdelesi de kesildi.
Aşure Günü etkinliğinde yaptığı konuşmasında, Kültür ve Cemevine katkısından dolayı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür eden İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Kemal Soysüren, “Aşure günü birlikteliğimizin günüdür” dedi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun da, Aşure Günü’ne katılan tüm konuklara teşekkür etti.
Şiir, deyişler ve semah gösterisinin yer aldığı program, aşure ikramı ile sona erdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.