2013 YILININ İLK AYINDA TAMAMLANIYOR

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ile birlikte inşaatlara giden Vali Cerrah inşaatların son durumu hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Aslan ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin’den bilgi aldı.
2013 YILININ İLK AYINDA TAMAMLANIYOR
İncelemeleri sonrasında Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin 2013 yılı Ocak ayında tamamlanmış olacağını ifade eden Vali Cerrah, “Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi binalarının bir an önce tamamlanması için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kadın Konukevimizde 17 tanesi kadınların, 6 tanesi de çocukların kalacağı oda bulunuyor. Burada 40 hanım misafir edilebilecek, gerektiğinde 80 hanım da kalabilecek. Ayrıca Kadın Konukevi’nde hanımlar için meslek edindirme kursları açılacak ve spor salonları da bulunacak.”diye konuştu. Vali Cerrah, Sosyal Devlet anlayışı ile, şiddete maruz kalmış kadın ve çocukları korumanın görevleri olduğunu da kaydederek, “Hiçbir hanımın ve çocuğun şiddete maruz kalmasını istemiyoruz. Ama ne yazık ki aile içi şiddet mağduru hanımlar ve çocuklar var. Bizim görevimiz onlara devletin şefkatli kucağını açmak ve rahat edebilecekleri, huzur içinde barınabilecekleri bir Konukevi sağlamak. Diliyorum ki, hiçbir hanım ve çocuk şiddete maruz kalmasın ve Kadın Konukevi hep boş kalsın” dedi.
Engelliler Rehabilitasyon Merkezi hakkında da bilgi veren Vali Cerrah, eğitim seferberliği kapsamında engelli çocukların ve gençlerin hem eğitimlerine çok önem verdiklerini de söyleyerek, “Bildiğiniz gibi bu yıl Mayıs ayında engelli çocuklarımızın eğitim aldığı Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezimizi açtık. Çocuklarımız burada eğitim almaya başladılar. Engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde daha çok yer almaları ve toplumla kaynaşmalarını çok önemsiyoruz. Bu nedenle 100 çocuğumuza hizmet verecek bir Rehabilitasyon Merkezi yapıyoruz. Rehabilitasyon Merkezinde sosyal yaşam becerileri kazandırmak için atölyeler ve spor alanları bulunacak” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.